Suomen keihäskomeetta näkee lajin tulevaisuuden valoisana – ”Siellä on nuoria, jotka ovat heittäneet pidemmälle kuin Pitkämäki ja Ruuskanen”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Lassi Etelätalo näkee kotimaisen keihäänheiton tulevaisuuden valoisana, vaikka harrastajamäärät eivät ole samaa luokkaa kuin hänen oman nuoruutensa vuosina.

– Nuorissa kärkitulokset hyvällä tasolla. Siellä on nuoria, jotka ovat omissa ikäluokissaan heittäneet pidemmälle kuin Pitkämäki ja Ruuskanen, mutta huomaa myös sen, että nuoria on paljon vähemmän kuin 10-20 vuotta sitten. Muut lajit ovat varmaan vieneet keihäänheitolta pohjaa, Etelätalo totesi Suomen Urheiluliiton (SUL) facebook-sivujen live-haastattelussa.

– Siellä on hyviä tyyppejä ainakin poikien puolella, jota olen tarkemmin seurannut. Ne vaan pitää saada nostettua sinne aikuisten kansainväliselle tasolle. Ei ole niitä useamman hengen ryhmiä, joista pari voisi tippua pois vaan yksittäisiä helmiä, jotka pitäisi saada hyvällä vammojen ennalta ehkäisyllä ja suunnitelmallisella harjoittelulla nostettua kansainvälisen tason nurkille.

Lähde: Urheiluliitto

Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!