Topi Raitanen: ”Ei MM-kisoissa tuollaisella ajalla kuulukaan päästä jatkoon”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Topi Raitanen teki tylyn havainnon kahden kilometrin jälkeen Dohan MM-kisojen 3000 metrin esteiden alkuerissä. Kun vauhtia olisi pitänyt kiristää, ja juosta viimeinen 1000 metriä kovaa, jaloista ei löytynyt virtaa.

– Kesällä on menty monta kertaa tuollaista matkavauhtia, mutta nyt loppuaika oli melkein 8.33, kun kesällä se oli ihan muuta. Jalat eivät vaan kestäneet happoja. En saanut niitä liikkeelle, Raitanen harmitteli.

Raitanen sijoittui kenialaisen MM- ja olympiavoittaja Conseslus Kipruton voittamassa erässä kahdeksanneksi ajalla 8.32,44, kun finaalipaikkaan vaadittiin aikavertailusta 8.22,51. Kipruto voitti erän ajalla 8.19.20

Raitanen sairasti kuumeisen flunssan kolmisen viikkoa sitten. Se keskeytti harjoitusjakson, jota hän oli tekemässä Liikuntakeskus Pajulahdessa alppimajaa hyödyntäen. Flunssa pakotti rukkaamaan MM-kisojen viimeistelyharjoittelua, joka näkyi Dohassa, vaikka Raitanen oli vielä kisaa edeltävinä päivinä toiveikas kuntonsa suhteen.

– Ei tässä sen yhden flunssan taakse voi mennä, mutta tietenkin sellaisen jälkeen joutuu aloittamaan harjoitellun napsun matalammalta tasolta, Raitanen sanoi.

Dohan alkuerät olivat kovatasoiset. Raitanen on alittanut nyt aikavertailusta finaaliin vaaditun ajan vain kesäkuisessa ennätysjuoksussaan Turussa, joka sujui ajassa 8.21,47. Vaikka Raitanen ei Dohassa aivan ennätysvireessä ollut, tehojen puute viimeisellä kilometrillä oli yllätys.

– Huono juoksu. Ei MM-kisoissa tuollaisella ajalla kuulukaan päästä jatkoon, Raitanen sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!