Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS on vahvistanut syyskokouksessaan Zürichissä marras–joulukuun vaihteessa järjestettävän pohjoismaisten hiihtolajien maailmancuptapahtuman Ruka Nordicin ohjelman.

Ruka Nordic palaa tänä vuonna tuttuun kolmipäiväiseen ohjelmaan ja viikonlopun aikana nähdään kaiken kaikkiaan jopa 11 maailmancupin osakilpailua, mikä on enemmän kuin missään muussa pohjoismaisten hiihtolajien tapahtumassa tulevalla kaudella.

– On hienoa päästä jälleen avaamaan kansainvälinen kausi Rukalta. Meillä on upea kattaus maailmancupin osakilpailuja, joten nyt jos koskaan kannattaa tulla paikan päälle katsomaan kisoja, Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kertoo.

Ruka Nordic järjestetään 29.11.–1.12.2019 Rukan hiihtostadionilla. Tapahtuma avaa maastohiihdon ja yhdistetyn kansainvälisen talvikauden ja maailmancupin. Mäkihypyn maailmancup avataan viikko aiemmin Puolan Wisłassa.

Hiihdossa kilpaillaan tuttu Ruka Tripla, johon kuuluvat sprintit, 10 ja 15 kilometrin perinteinen sekä 10 ja 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla. Yhdistetyssä nähdään Ruka Tour, joka koostuu kolmesta matkasta, ja mäkihypyssä kisataan kahtena iltana henkilökohtainen kilpailu. Jo torstaina hiihtostadionilla hypätään yhdistetyn varakilpailu.

– Nähtävää ja koettavaa riittää koko viikonlopulle aamusta iltaan. Odotamme hienoa tunnelmaa stadionille, Linjakumpu sanoo.

Rukalla on vahva asema FIS:n kalenterissa

FIS vahvisti jo viime vuonna, että maailmancupin kilpailut jatkuvat Rukalla kolmipäiväisinä vuoteen 2022. Kolmipäiväiset kilpailut ovat kauden huipputapahtumia, joiden merkitys korostuu erityisesti vuosina, jolloin ei ole arvokilpailuja.

– Olemme saaneet vuosittain hyvää palautetta kansainvälisesti ja asemamme maailmancupkauden avaajana on vahva, Linjakumpu kertoo.

Rukan alueen uudistaminen tukee osaltaan maailmancupin asemaa. Alueen majoituskapasiteetti kasvaa ja Rukan kylä kehittyy. Lisäksi kehitysaskelia otetaan myös tapahtuman osalta.

Tänä vuonna hiihtostadionilla on tehty parannuksia ja esimerkiksi Talvijärven hiihtonousuun on rakennettu uusi katsomo ja hyppyrimäen lähtöportteja on tihennetty sekä alamäen suoja-aidan kaiteita on paranneltu.

– Alueen kehitys tukee tapahtumaa ja majoituskapasiteetin lisääntyessä voimme pyrkiä myös kasvattamaan kävijämääräämme entisestään. Urheilutapahtumien rinnalla kehitämme myös tapahtumamme oheisohjelmia, jotta pystymme tarjoamaan monipuolisemman kilpailukokemuksen kävijöillemme. Myös vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on meille tärkeää, koska heidän työpanoksensa on valtava, Linjakumpu kertoo.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote