Nathalie Blomqvist ja Johanna Peiponen pitävät lupaavaa vauhtia maastojuoksun PM-kisoissa Vierumäellä. Blomqvist veti 19-vuotiaiden 4,5 kilometriä koko matkan ja taipui lopussa kolmanneksi kuusi sekuntia Norja Ingeborg Östgårdille jääneenä.

Peiponenkin kävi kärkipaikalla naisten 7,5 kilometrillä. Maaliin hän tuli neljäntenä 19 sekuntia Tanskan Anna Emilie Möllerille jääneenä.

Miesten 9 kilometrin kilpailun suomalaisonnistujat olivat seitsemänneksi juossut Antti Ihamäki, ja 19-vuotiaiden sarjan 6 kilometrin mittelössä viidenneksi sijoittunut Mika Kotiranta.

EM-maastot Blomqvistin ajatuksissa

Blomqvist teki 19-vuotiaiden naisten kilpailussa vetojuhdan tehtävät.

– Olisin halunnut vähän apua muilta. Tein sen muille helpoksi, kun vedin koko matkan, Blomqvist viittasi kisan loppuratkaisuun, jossa Norjan Ingeborg Östgård ja Andrea Engesäth tulivat ohi.

Blomqvistin toiveissa on jatkaa syksyn maastojuoksuja joulukuussa EM-maastoissa. Hän harmitteli, ettei löytänyt Vierumäelle parasta virettä.

– Olin vähän väsynyt olo. Hiljattain oli sellainen olo, että tulen kipeäksi ja siksi alla oli vain yksi kova treeni. Piikareissakin olisi saanut olla vähän pidemmät piikit. Jalka lipsui tuossa lopun mäessä, Blomqvist sanoi.

Suomi otti pronssimitalin myös 19-vuotiaiden joukkuekilpailusta. Blomqvistin ohella joukkueessa juoksivat 10:nneksi sijoittunut Heljä-Viivi Unkila ja 13. juossut Janette Vänttinen. Unkila jäi kärjestä minuutin ja Vänttinen 1.03 minuuttia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote