Ensimmäiset suomalaisurheilijat nimetty Tokion olympiajoukkueeseen – Mukana olympiavoittaja ja -mitalisti: ”Olen todella onnellinen ja ylpeä”

© Kuva: Getty Images
Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt ensimmäiset urheilijat Tokion olympiajoukkueeseen. Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nimettiin Lotta Henttala, Matti Mattsson, Satu Mäkelä-Nummela, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tuuli Petäjä-Sirén, Topi Raitanen ja Kaarle Tapper.

Ampumaurheilussa naisten haulikkoammunnan trapiin nimettiin Pekingin vuoden 2008 olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela. Hän hankki Suomelle maapaikan viime elokuussa Lahdessa käydyssä maailmancupin kilpailussa. Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 Mäkelä-Nummela sijoittui seitsemänneksi ja Rion olympialaisissa vuonna 2016 kymmenenneksi.

– Olympiavalinta oli hyvä joululahja! Ja totta kai samalla myös helpotus, koska asiaa ei enää tarvitse miettiä. Minulla on ollut hyvä vuosi, ja olen ampunut vuosien ajan tasaisesti, Mäkelä-Nummela kommentoi.

-Olen tehnyt kaikki suunnitelmani sen mukaan, että olen Tokion olympialaisissa mukana. Painan vuoden viimeisenä päivänä starttinappulaa kohti Tokiota, kun lähden leirille Kanarian saarille. Sitten tulee tiiviissä tahdissa Marokkoa, Qataria ja maailmancupeja, Mäkelä-Nummela kertoo.

Mäkelä-Nummelan lisäksi Suomen joukkueeseen valittiin myös toinen olympiamitalisti, kun Lontoossa vuonna 2012 purjelautailun (RSX) hopeaa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén lunasti kisapaikan itselleen. Petäjä-Sirén hankki Suomelle maapaikan tämän vuoden MM-kilpailuissa Italiassa, jossa hän oli 26:s.

– On aina upeaa lähteä olympialaisiin, ja olen todella onnellinen ja ylpeäkin, että olen päässyt olympiaedustajaksi jo neljä kertaa urallani, Petäjä-Sirén sanoo.

– Tämä aikainen valinta mahdollistaa koko ensi vuoden suunnittelun olympialaisten ehdoilla. Olen nyt Lanzarotella hakemassa kokemuksia valtameritason aallokko-olosuhteissa ajamisesta, se on selvä kehityskohde matkalla Tokioon. Valmistautuminen jatkuu kevään MM- ja EM-kisojen kautta ja harjoittelu on jaettu ulkomaan lajitreenijaksoihin ja fysiikkapainotteisiin jaksoihin kotimaassa.

Purjehduksessa Tokioon valittiin myös Laser Standard -luokassa kisaava Kaarle Tapper. Tapper hankki Suomelle maapaikan vuoden 2018 MM-kisoissa Tanskassa, jossa hän sijoittui sijalle 12.

Lähde: Olympiakomitean tiedote


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Torstaiyönä Vegas ja Chicago askissa! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!