Mikko Korhonen palkittiin Vuoden pelaajana: ”Tällaiset palkinnot eivät ole itsestäänselvyyksiä”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA palkitsi vuoden parhaita torstaina Helsingissä järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Vuoden pelaaja -palkinto ojennettiin Mikko Korhoselle, joka voitti palkinnon myös viime vuonna. Vuoden Pelaaja -palkinnosta äänestivät PGA:n pelaajajäsenet. Valinta Vuoden pelaajaksi lämmitti Korhosen mieltä.

– Onhan se hieno tunnustus, ja arvostan palkintoa, kun se tulee nimenomaan muilta pelaajilta. Suomessa on tällä hetkellä paljon kovia pelaajia, eivätkä tällaiset palkinnot ole itsestäänselvyyksiä, Korhonen sanoo.

Korhosen, 39, kauden kohokohta oli Euroopan-kiertueeseen kuuluvan Volvo China Openin voitto. Kauteen 2019 mahtui paljon muitakin onnistumisia.

– Pelasin tasaisen kauden, ja jäin vain kolme kertaa ulos viikonlopun kierroksilta. Voitto oli paras juttu, mutta kauteen mahtui muitakin hienoja kokemuksia, kuten The Open. Jatkoonpääsy siellä oli kova juttu. Loppukautta leimasi se, että jokaisessa kilpailuissa tuli aina yksi huono kierros, joka vei mahdollisuudet kärkisijoituksiin. Loppukausi oli sen takia pettymys, Euroopan-kiertueen rahalistalla sijalle 48 sijoittunut Korhonen sanoo.

Kaudella 2020 Korhosella on kaksi selkeää päätavoitetta, jotka hän on itselleen asettanut.

– Majorit ja olympialaiset ovat ne, mitkä siellä kilpailukalenterissa kiinnostavat eniten. Alkukaudesta olisi hyvä hinata itsensä maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon, ja sitä kautta aukeaisi paikka PGA Championshipiin, maailmanlistalla sijalla 140 oleva Korhonen linjaa.

Vuoden valmentaja -palkinnon saajaksi PGA:n opettavat ammattilaiset äänestivät Timo Karvisen. Hänen valmennettavistaan Sami Välimäki nousi hienon kauden päätteeksi Euroopan-kiertueelle. Myös Eemil Alajärvi pelasi huippukauden voittamalla sekä Suomen että Itävallan avoimet amatöörimestaruudet.

Korhosen tavoin Karvinen oli mielissään, että arvostus tuli nimenomaan omilta kollegoilta.

– Aika nöyränä tässä otetaan palkinto vastaan. Se on hieno juttu, että pelaajat pärjäävät, ei tällaisia palkintoja muuten saisi, Karvinen sanoo kiitollisena.

Karvisen työnkuva muuttuu oleellisesti tulevalla kaudella, kun Välimäen työpaikka siirtyy Euroopan-kiertueelle.

– Olen varmaan noin 10 kisassa mukana paikan päällä. Kaukokisoihin en lähde, mutta kun kiertue rantautuu Eurooppaan, niin olen kilpailuissa enemmän paikalla, Karvinen kertoo.

Lähde: Suomen PGA:n tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!