Järjestyksessään 14. Tour de Ski avattiin Sveitsin Lenzerheidessa vapaan yhteislähdöillä. Naisissa Kerttu Niskanen hiihti hyvin noin 11 kilometrin avausmatkalla kymmenenneksi.

Krista Pärmäkosken sairastuttua naisista Tour de Skille starttasi kolme suomalaisnaista. Kerttu Niskanen hiihti tasaisesti pääjoukossa ja oli kilpailun kymmenes. Aikaeroa voittaja Therese Johaugiin tuli 42 sekuntia.

Vaikka hiihtäminen oli stressaavaa, niin Niskanen oli hyvillä mielin avauspäivän jälkeen.

– Semmoista stressaavaa hiihto oli tuossa radalla yhteislähtö. Olisi saanut olla ladulla röyhkeämpi ja pitää kiinni niistä omista paikoista. Huominen sprintti vielä rimpuillaan ja sitten edessä parempia matkoja. Hyvillä mielin ekasta päivästä jatketaan, sanoi Niskanen kisan jälkeen.

Myös Anne Kyllöselle avausmatka antoi ilonaiheita. Kyllönen hiihti maailmancupkauden parhaan hiihtonsa jääden tasan minuutin kisan voittaneesta Johaugista ja oli 21:s.

– Tämän päivän kisa oli ihan plusmerkkinen kisa. Alussa jäin sillalla pussiin, mutta kun siitä selvisi, niin hiihto lähti hyvin etenemään. Olen ihan tyytyväinen päivän hiihtoon, kertoi Kyllönen.

Vilma Nissinen oli 58:s reilun kolmen minuutin aikaerolla voittajaan.

Avausmatkan toiseksi hiihti Norjan Heidi Weng ja kolmanneksi Tourilla maailmancupkautensa avannut Ruotsin Ebba Andersson.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote