Mika Kotiranta oli nousujohteisella juoksulla paras suomalainen maastojuoksun EM-kisojen 19-vuotiaiden miesten 6,2 kilometrillä Lissabonissa. Hän oli 33:s jäätyään minuutin ja 18 sekuntia neljänteen perättäistä mestaruuteen juosseelle Norjan Jakob Ingebrigtsenille.

Ingebrigtsen karkasi haastajiltaan jo hyvissä ajoin ja voitti kilpailun 38 sekunnin turvin ennen Turkin Ayetullah Aslanhania. Mäkisellä ja mutkaisella reitillä Ingebrigtsen juoksi 6225 metrin radan ajassa 18.2 Joukkuekilpailun voitti Britannia, Suomi oli 15:s.

– Rankka kilpailu niin kuin oli odotettavissa. Pääsin lähdöstä hyvin liikkeelle, mutta jos keskimmäiset kierrokset olisivat menneet vähän paremmin, sijoitus olisi toinen. Juoksun loppu tuli kuitenkin hyvin. Siihen olen tyytyväinen, Kotiranta sanoi.

– Tällä radalla alkuvauhdin piti olla reipas. Se ehkä vähän kostautui noilla välikierroksilla, mutta kaikkiaan hyvä juoksun varsinkin loppukesän kisoihin verrattuna.

Muista suomalaisista Leevi Keronen oli kilpailussa 64:s (1.54 kärjestä) ja Oskari Kangasniemi 77:s (–2.06).

Antti Ihamäki oli 22-vuotiaiden 8,2 kilometrin kilpailussa sijalla 62. Hän jäi kaksi minuuttia ja 25 sekuntia kisan ylivoimaiselle voittajalle Jimmy Greissierille. Ranskalaisjuoksija vei mestaruuden jo kolmatta kertaa perättäin.