Suomella on vielä muutama mahdollisuus olympiapaikkoihin voimistelussa

© Kuva: Getty Images

Ensi kevät on suomalaisen voimistelun osalta kilpailuja täynnä. Keväällä jaetaan viimeiset voimistelun olympiapaikat, joita suomalaiset tavoittelevat miesten telinevoimistelusta, naisten telinevoimistelusta ja rytmisestä voimistelusta. Viimeisiä olympiapaikkoja Tokioon jaetaan kevään EM-kilpailuissa, ja Emil Soravuon maailmancupkiertue päättyy 25.–28.3. Dohassa.

Miesten telinevoimistelussa olympiapaikkoja on jo jaettu 12 joukkueelle, 12 kuusiottelijalle ja 18 telinespesialistille. Mahdollisuuksia Tokion edustuspaikkoihin on suomalaisten kohdalla vielä kaksi. Kuusiottelija Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) voi tavoitella olympiapaikkaa vielä Dohan EM-kilpailuista, joissa yksi paikka myönnetään parhaalle kuusiottelijalle, jolla ei ole vielä edustuspaikkaa Tokioon. Permantospesialisti Emil Soravuon (Espoon Telinetaiturit) osalta ratkaisevaa on kevään maailmancup-kilpailut, joista jokaisen telineen paras voi saada yhden olympiapaikan. Maailmancup-sarjasta olympialippu ojennetaan jokaisen telineen parhaalle FIG maailmanranking-listalla sijoittuneelle voimistelijalle, jolla ei vielä ole olympiapaikkaa. Tällä hetkellä Soravuo on ranking-listan 4. ja hänen edellään olevista voimistelijoista kahdella on jo saavutettuna edustuspaikka Tokion olympialaisiin.

Miesten telinevoimistelussa olympiapaikkaa myös tavoitellut hyppyspesialisti Heikki Saarenketo (Jyväskylän Voimistelijat ´79) päätti voimistelu-uransa kauteen 2019.
Naisten telinevoimistelussa viimeiset olympiapaikat jaetaan samoin kriteerein kuin miesten telinevoimistelussa. Suomen neliottelijat voivat tavoitella olympiapaikkaa kevään EM-kilpailuista.

Myös rytmisessä voimistelussa EM-kilpailut ovat tärkeät olympiakarsinnat. EM-kilpailujen paras joukkue, jolla ei vielä olympiapaikkaa ole, saa liput Tokioon. Suomalaisittain kilpailu on erittäin jännittävää, sillä Euroopan maista potentiaaliset olympiapaikan saajat ovat mitä todennäköisemmin joko Ukraina tai Suomi. Suomen joukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori (Elise), Olivia Nissinen (Elise), Milja Närevaara (Elise), Inka Ora (Elise), Emma Rantala (Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Elise) ja Amanda Virkkunen (HämVS).

Rytmisen voimistelun EM-kilpailuista myös paras eurooppalainen yksilö saa olympiapaikan ja maailmancup-sarjan kautta kolme voimistelijaa voi saavuttaa olympiapaikat. Rytmisen voimistelun maailmancup-kilpailuja (4 kpl) kiertävät Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat) ja Aurora Arvelo (Olarin Voimistelijat) Jouki Tikkasen (Rekola Raikas) päätettyä voimistelu-uransa kauteen 2019.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote