URA-apurahaa myönnettiin seitsemälle suomalaiselle maailmanmestarille

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön hallitus on myöntänyt opiskeluapurahan lukuvuodelle 2019-20 seitsemälle naisten cheermaajoukkueen urheilijalle. URA-apuraha on myönnetty Felicia Backströmille (1500€), Tuuve Häkkiselle (1500€), Kayleigh Kariselle (1500€), Ann-Marie Marschanille (1500€), Katri Pohjakalliolle (1500€), Pauliina Pyrrölle (1500€) ja Rosanna Toivoselle (1500€). Kaikki urheilijat kuuluvat keväällä MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen, ja ovat mukana myös vuonna 2020 maailmanmestaruutta puolustavassa maajoukkueessa.

URA-apurahan saaminen keventää urheilijoiden taloudellista huolta maajoukkueprojektin aikana. -Apurahan saaminen mahdollistaa sen, että voin keskittyä enemmän urheiluuni ja opiskeluihini, kertoo Rosanna Toivonen. -Se vie painetta pois urheilumaksuista ja helpottaa urheilevan opiskelijan arkea. Suomen Cheeleadingliiton maajoukkueessa urheilevat maksavat itse harjoitteluun ja kilpailuihin liittyviä kustannuksia. Suomen Cheerleadingliitto tukee maajoukkueleiritystä, sekä kilpailumatkaa kohdennetun matkatuen muodossa.

Menestys maailmalla vahvistaa lajin jalansijaa kotimaassa. Cheerleadingille myönnettiin apurahoja viime vuonna ensimmäisen kerran. Lukuvuodelle 2018-2019 apuraha myönnettiin kahelle urheilijalle; Rosanna Toivonen ja Ann-Marie Marschan vastaanottivat kumpikin 3000 € apurahan. Tänä vuonna apurahan saajien määrä siis nousi ja kokonaissumma kasvoi 10500 euroon.

1972 perustetun Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Säätiö jakaa vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Opiskeluapuraha voidaan myöntää vähintään 18-vuotiaalle urheilijalle, joka opiskelee korkeakoulussa, toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa tai muussa ammatilliseen pätevyyteen tähtäävässä koulutuksessa tavoitteenaan tutkinnon suorittaminen. Apurahan saaja sitoutuu tekemään tietyn määrän opintosuorituksia lukuvuoden aikana ja valmentautuu systemaattisesti asianomaisen lajiliiton tai vastaavan urheilujärjestön maajoukkueessa tavoitteenaan kansainvälinen kilpailumenestys.

Lähde: Suomen Olympiakomitea

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!