11. sijoitetut yhdysvaltalainen Rajeev Ram ja brittiläinen Joe Salisbury päättivät Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin taipaleen Australian avointen puolivälieriin 4-6, 4-6. Sen sijaan Kontinen ja Gabriela Dabrowski etenivät sekanelinpelin puolivälieriin.

Ottelu sai jännittävän alun, kun Kontisen avaussyöttövuorosta tuli pitkä ja vastustajat pääsivät yrittämään murtoa. Murtoa ei kuitenkaan nähty ja tämän jälkeen mentiin ilman murtomahdollisuuksia aina erän kahdeksanteen peliin asti. Kontinen/Struff pääsi yrittämään murtoa 5-3 johtoon, mutta ei onnistunut siinä ja tilanteeksi kirjattiin 4-4. Heti perään tapahtui, kun Ram/Salisbury mursi Kontisen syötön ja piti omansa vieden avauserän 6-4.

Suomalais-saksalaisparin vaikeudet jatkuivat toisen erän alkuun, kun Struffin syöttö murrettiin heti kärkeen. Erän toisessa pelissä nähtiin ikävä vaaratilanne, kun Kontisen peruslyönti osui lähietäisyydeltä Salisburya kasvoihin. Paikalle kutsuttiin lääkäri, joka tutki miehen ja antoi tälle peliluvan. Lyhyen tauon jälkeen ottelua jatkettiin. Seuraavat pelit edettiin ilman murtomahdollisuuksia. Tilanteessa 3-5 oli Ramilla ja Salisburylla ottelupallo Struffin syötössä, mutta saksalaisen komea rysty pitkin linjaa pelasti tilanteen. Sitten yhdysvaltalainen Ram asteli syöttämään otteluvoitosta ja tekikin sen tyylillä – Ram/Salisbury eteni näin välieriin luvuin 6-4, 6-4.

Lähde: Tennisliitto