Kohu jatkuu: Luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seuran hallitus eroaa! – Lue tästä koko tiedote

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) hallitus on eronnut, seura kertoo tiedotteessaan. Hallitus kertoo kokeneensa, ettei sillä ole edellytyksiä jatkaa, koska seurassa on mielipide-eroja muodostelmaluistelun päävalmentaja Mirjami Penttisen toiminnasta.

Penttinen sai Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta 12 kuukauden kilpailukiellon. Lautakunnan mukaan Penttinen käytti toistuvasti epäasiallista kieltä, huusi ja nöyryytti valmennettaviaan.

Näin HSK tiedottaa:

HSK:n hallitus kokoontui eilen sunnuntaina jättämään vastineensa Suomen Taitoluisteluliiton selvityspyyntöön. Viikko sitten hallitus vapautti päävalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteesta. Tämän jälkeen hallitus on viikon ajan selvittänyt tapahtumien kulkua, kuullut asianosaista valmentajaa ja käynyt keskusteluja seuran sisällä vanhempien ja luistelijoiden kanssa. HSK kertoi selvityksessään Taitoluisteluliitolle millaisiin toimiin seura on ryhtynyt muodostelmaluistelussa myös siinä vaiheessa, kun heräsi epäily epäasiallisesta käytöksestä. Seura on muuttanut johtamisen ja valmentamisen rakenteita, lisännyt avoimuutta harjoitusten seuraamisen ja vanhempien osallistamisen suhteen ja lisännyt valmentajien työnohjausta sekä luistelijoiden psyykkistä valmennusta.

Hallitus totesi kokouksen aikana, ettei sillä ole edellytyksiä jatkaa tehtävässään. HSK:n hallitus on jättänyt eroilmoituksen 26.1.2020.  Eroon päädyttiin seurassa esiintyvien mielipide-erojen vuoksi.  Nyt eronnut hallitus toimii ilman päätösoikeutta seuran ylimääräisen kokoukseen asti, jolloin seuralle valitaan uusi hallitus. Uuden hallituksen valitsemiseen asti jatkotoimenpiteet ja viestintä on rajoittunutta. Vanhan hallituksen puheenjohtaja vastaa mahdollisuuksien mukaan kysymyksiin.

HSK:n hallitus jätti eronpyyntönsä sunnuntaina. Se toimii ilman päätösoikeutta seuran ylimääräisen kokoukseen asti. Tuolloin seuralle valitaan uusi hallitus.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!