Upeaa! Uran paras kauden avaus – Wilma Murto ylitti heti EM-rajan: ”Fysiikka on hyvässä kunnossa”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Salon Vilppaan seiväshyppääjä Wilma Murto avasi kilpailukautensa ylittämällä Tukholmassa 447 ja sijoittui toiseksi kansainvälisessä seiväskarnevaalissa. Tulos on Murron uran paras kauden aloitus ja ylittää kahdella sentillä elokuisten Pariisin EM-kilpailujen tulosrajan. Kilpailun voitti Ruotsin Angelica Bengtsson, joka taivutti 462.

– Oli vaikea tietää, mitä odottaa kilpailusta. Tiesin, että treenit ovat kulkeneet hyvin, mutta seiväshypyssä ei koskaan tiedä mitä kilpailussa tapahtuu. Voi sanoa, että prosessi etenee siihen suuntaan kuin sen pitäisikin mennä, Murto summasi.

Murto käytti kilpailussa vielä lyhyttä 12 askeleen vauhtia. Hän ylitti 412 ensimmäisellä yrityksellään, 422 toisella ja sitten 432 ja 447 ensimmäisellä. Lisäksi hän pudotti kerran korkeudesta 452 ja kahdesti korkeudesta 457.

– Hyppy kulki kaikkiaan tosi hyvin, mutta kauden ensimmäisen kilpailun tyyliin verryttelyssä piti hakea, minkä kokoisella seipäällä hyppään. Yritykset kahdesta ensimmäisestä korkeudesta eivät olleet mitään mallikelpoisia, Murto sanoi.

– Viimeinen hyppy 457:stä oli kilpailun paras, mutta se meni läpi. Oli kuitenkin hyvä hypätä, kun fysiikka on hyvässä kunnossa.

Takareisivat ohi

Murto palasi viime syksyksi Jarno Koivusen valmennukseen. Syksyllä hän joutui pitämään pitkän tauon hyppyharjoituksista takareisivaivan takia.

– Nyt näyttää siltä, että voin ehkä hallikauden aikana ottaa käyttöön 14 askeleen vauhdin, mutta takareiden kanssa haluan olla varovainen. Siksi sitä ei kiirehditä. Pääsin hyppäämään joulukuussa ja sen jälkeen jalan kanssa ei ole ollut ongelmia.

Murron kilpailukausi jatkuu ensi viikonvaihteessa Lempäälän Ideaparkissa.

Tukholman kilpailun muista suomalaisista Elina Lampela oli kolmas ylitettyään 412. Saga Andersson oli samalla tuloksella neljäs. Hänelle se oli kauden paras tulos.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!