Classic jyräsi loppuunmyydyn Suomen Cupin voittoon Tallinnassa – ”Olimme molemmissa vaihtoehdoissa niskan päällä”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Avausmaali jäi Nokian KrP:n lohduksi, kun Classic jyräsi jälleen yhteen pokaaliin viemällä Tallinnassa pelatun TEHO Sport Suomen Cupin finaalin 10-2.

Vauhdikkaan cupfinaalin ensimmäistä kymppiä dominoi Nokian KrP:n äänekäs kannattajajoukko, ja se sai palkintonsa ottelun yhdeksännellä minuutilla Mikko Immosen nostaessa haastajat johtoon. Classic käänsi kuitenkin pelin nopeasti: Konsta Tykkyläinen sivalsi parhaalta paikalta tasoituksen, Nico Salo purjehti nostamaan johtomaalin Nokian hukattua pallon kesken lähdön hyökkäykseen ja Sami Johansson kiskaisi terävästi taukolukemiksi 3-1 hallitseville mestareille.

Toisesta erästä tuli nokialaisille vielä synkempi, kun Classic syötteli jo 12 sekunnin kohdalla Mikko Leikkasen vapaasti maalintekoon ja Classicin päästyä pelaamaan ylivoimalla Leikkasen laukaus kääntyi KrP-puolustajan kengästä omaan verkkoon. KrP:n maalissa aloittanut Miro Tuomala teki tilanteessa 1-7 tilaa Jesse Kanervalle.

Päätöserä oli numeroiden jo revettyä vähemmän intensiivinen, ja siinä KrP:n illan vaikeutta kuvastivat Joona Rantalalta hallin päätyseinälle karannut rangaistuslaukaus sekä turhautumista tihkuneet jäähyt. Rantala tarjoili alivoimalla Henri Johanssonille kavennusmaalin ennen kuin Eemeli Salin viimeisteli loppunumerot ylivoimalla.

– Loppunumeroiden valossa ei ehkä niin kiihkeä peli kuin olisin odottanut mutta olihan pelissä kiihkeyttä, ja numerotkin monesti antavat väärän kuvan, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen näki.

– Meidän viisikoiltamme ehjä esitys, ja mielestäni olimme valmiita, kun vastustaja yritti välillä ottaa kiinni korkealta ja välillä ei, olimme molemmissa vaihtoehdoissa niskan päällä.
Classic on kokenut kauden ainoat tappionsa joulun jälkeen, ja päävalmentajan mielestä joukkue on menossa kohti parempaa.

– Ennen on ollut eri Classiceja eri pelaajilla, tämän joukkueen täytyy löytää oma itsensä ja oma tapansa tehdä asiat, ja mielestäni olemme siinä hyvällä tiellä menossa kohti kevättä.

Salibandya, Tallinna

Miesten Suomen Cupin loppuottelu

Nokian KrP–Classic 2-10 (1-3, 0-6, 1-1)

1. erä: 8.22 Mikko Immonen 1-0, 12.30 Konsta Tykkyläinen (Ville Lastikka) 1-1, 13.58 Nico Salo 1-
2, 18.36 Sami Johansson (Eemeli Salin) 1-3.
2. erä: 20.12 Mikko Leikkanen (Sami Johansson) 1-4, 22.51 Leikkanen (Johansson) 1-5, 25.31
Johansson (Jere Pulkkinen) 1-6, 26.52 Eetu Sikkinen (Albert Koskinen) 1-7, 33.11 Johansson
(Leikkanen) 1-8, 34.20 Oskari Heikkilä (Jussi Piha) 1-9.
3. erä: 49.53 Henri Johansson (Joona Rantala) 2-9 av, 55.38 Salin (Jere Pulkkinen) 2-10 yv.

Torjunnat:
Miro Tuomala Nokian KrP 4+7+(0)=11 ja Jesse Kanerva Nokian KrP (0)+0+4=4 (vaihto 26.52),
Lassi Toriseva Classic 8+7+1=16.

Jäähyt: Nokian KrP 5×2 min, Classic 0 min.

Erotuomarit: Henri Heinola ja Manu Marttinen.

Yleisöä: 1 050 (loppuunmyyty).

Lähde: Salibandyliiton tiedote

» Seuraa maailman huippusalibandya Ruudusta. Jopa 120 ottelua kaudessa!

Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!