Enni Rukajärvi neljäs US Openissa – ”Olin melkein lähdössä kotiin”

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen Vailissa laskettiin perjantaina maineikkaan ja pitkäikäisen US Open -kilpailun kovatasoinen slopestylen naisten finaali, jossa Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson.

Rukajärvi sai parhaat pisteensä toisesta laskusta, jossa hän hyppäsi viimeisestä hyppyristä haastavan caballerial 900 -tempun. Rata oli suunnittelultaan poikkeava kahden kaarihyppyrin myötä ja tämä teki laskemisesta tavallista vaikeampaa:

– Ollut kyllä aikamoinen viikko ja alkuviikosta oli sen verran vaikeaa tuolla radan puolella, että olin melkein lähdössä kotiin, kun tuntui, että ei oikein onnistu. Varsinkin kaarihyppyrit tuottivat suurta päänvaivaa, kun en niitä hirveästi ole vetänyt mutta onneksi en luovuttanut ja sitten siitä lähdettiin nousuun. Päivä kerrallaan ja aina vähän paremmin. Olen tosi tyytyväinen finaalilaskuihin ja siihen, miten ne lopulta menivät, Rukajärvi kommentoi.

Rukajärvi sai tehtyä paljon vaikeita temppuja vaikkei kaikkea samaan laskuun saanutkaan:

– Harmi nyt, että se vikan laskun caballerial 900 jäi uupumaan. Muuten olen tosi tyytyväinen. Tuli sieltä backside 720:kin jaloilleen kaaresta ja frontside 720 sekä se caballerial 900, mutta eri laskuilla. Reileistä tällä kertaa mentiin vähemmän teknisillä tempuilla mutta pääpaino oli noissa muissa jutuissa. Oli kovatasoinen kisa ja siistiä olla mukana. Seuraavaksi lähden tästä muutamaksi päiväksi koti-Suomeen ja keskiviikkona suunnataan Norjaan X Gameseihin, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli iloinen Rukajärven sijoituksesta ja laskun kehityksestä vaikealla slopestyleradalla:

– Naisten kisat on nyt kisailtu ja hieno nelossija! Meillä oli Ennin kanssa nousujohteisuus viikon teemana. Ratahan oli tosi tekninen kahden sivuhyppyrin kanssa ja siinä sai työstää ihan kunnolla, että hyppyreihin sai otetta ja tuntumaa mutta sehän Enniltä onnistui. Meininki parani koko ajan ja viimeisellä laskulla tuli peräkkäiset 720:t juuri sivuhyppyreistä. Todella hyvää menoa! Harmittavasti caballerial 900 jäi ehkä vähän lyhyeksi ja ei ihan ehtinyt pyörähtää alle mutta ei tämä meitä murheelliseksi tee. Toisen kierroksen lasku, mikä nelossijan tuotti, oli tosi hyvää tekemistä ja lopussa napakka caballerial 900.

Koskinen uskoo Rukajärven suoritusvarmuuteen ja kehitykseen kovatasoisissa kilpailuissa:

– On hienoa nähdä, että Enni pystyy kaivamaan kovia temppuja ja nostamaan tasoaan alinomaa kisojen kovetessa. Tästä on erittäin hyvä fiilis lähteä Norjan X Gamesien suuntaan ja täältä saa paljon pontta tulevaa ajatellen. US Openissa on monesti ollut haastavimmat kisaolosuhteet ja tällä kokemuksella toivotaan tuloksekasta reissua Norjasta, Koskinen kommentoi.

Slopestylen ja big airin kutsukilpailut jatkuvat Norjan X Gameseilla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, jonne Suomesta on kutsuttu Enni Rukajärvi sekä Rene Rinnekangas.

Tulokset, naiset: https://events.burton.com/burton-us-open/2020-results/
1. Jamie Anderson, USA, 84.50
2. Anna Gasser, AUT, 81.00
3. Miyabi Onitsuka, JPN, 76.65
4. Enni Rukajärvi, 69.30

Lähde: Lumilautaliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.