Huikeaa naiset! Nooralotta Neziri sivusi Suomen ennätystä Puolassa – Myös Reetta Hurske juoksi upeasti

© Kuva: Getty Images

Nooralotta Neziri sivusi Suomen ennätystään 7,97 ja juoksi neljänneksi Puolan Torunin 60 metrin aidoissa. Reetta Hurske oli kilpailussa kuudes kauden parhaallaan 7,99. Voittoon kiiti Valko-Venäjän Alina Talai ajalla 7,87.

– Osasin luottaa siihen, että aika paranee alkuerän jälkeen. Alkuerässä pistoolin ääni oli yksi pihaus ja kun Düsseldorfissa minun lähtö oli aivan surkea, jännitin lähtöä nyt tosin paljon, Neziri kertaili.

Neziri oli alkuerässään erän toinen ja meni finaaliin sijoituksen perusteella ajalla 8,08. Finaalissa Nezirin lähtö toimi ja juoksu kulki muutenkin.

– Finaalissa oli kahden kovan lähtijän välissä. Ajattelin, että nyt ei ole mitään hävittävää ja toisen heistä voitinkin, Neziri viittasi Alina Talaihin ja Isabelle Pederseniin, joka jäi kahdeksanneksi.

Nezirin mukaan SE:n sivuaminen ja kolmas sija huippujoukossa oli ennen muuta henkinen voitto.

– Sain henkisen kantin pitämään hyvin, vaikka kroppa ei ollut mitenkään täydellinen, kun olen ollut jo aika pitkään reissussa, Neziri sanoi.

Neziri juoksi 60 metrin aitojen SE:n 7,97 ensimmäisen kerran Prahassa 2015 ja sivusi sitä viime vuonna Kuopion SM-halleissa. Tulos vie hänet talven Euroopan tilastossa kolmanneksi, Hurske on neljäs.

– Finaali oli juoksuna ihan ok tuon alkuerän jälkeen. Finaalista jäi silti huonompi maku juoksuna kuin alkuerästä. Näin siksi, että nyt tuntui pitkästä aikaa, että pysyin aktiivisena viisi aitaa, mutta loppu sakkaa. Ei vaan saa ehjää juoksua, Hurske arvioi urakkaansa.

Hurske oli alkuerässään kolmas ajalla 8,10 ja meni jatkoon aikavertailusta.

– Finaalissa aika oli hyvä, mutta parempaan on tarkoitus pystyä, Hurske kertaili.

Hurskeen kausi jatkuu Tampereen SM-halleissa.

– Nyt kotiin ja siellä tehdään pari treeniä ennen kuin mennään kotiyleisön eteen, Hurske sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.