Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja kehui ennätyksensä ponnistanutta suomalaishyppääjää – ”Alkaa löytyä itseluottamusta ja luottoa”

© Kuva: Getty Images

Antti Aalto hyppäsi tänään upeasti kuudenneksi Itävallan Kulmissa, lentomäen maailmancupin kilpailussa. Toisella hypyllä Aalto liiteli pituusennätyksensä 225,5 metriä.

Ensimmäistä kertaa Bad Mittendorfin lentomäessä urallaan hypännyt Aalto pääsi hyvin sisään mäkeen ja hyppäsi kolme tasaista hyppyä; yhden harjoituksen ja kaksi kilpailukierrosta. Kilpailussa Aalto leiskautti 214,5 ja 225,5 metriset hypyt.

Vahvuus oli Aallolla tänään lentämisessä.

– Tänään oli lentäminen hyvällä mallilla, se oli vakaata ja kantava asento. Se oli isoin vahvuus, pohti kiteeläinen Aalto.

Aallon kommenteista paistoi hyppäämisen ilo, joka vaikean ja vaihtelevan alkukauden jälkeen löytyi lentomäestä. Päävalmentaja Lauri Hakolan mukaan Aallon itseluottamus alkoi löytyä nyt myös kilpailussa; harjoituksissa mies on ollut hyvässä vauhdissa.

– Mäkiviikolta lähtien on hyppääminen mennyt koko ajan parempaan suuntaan, vaikka se ei aina tuloksissa ole näkynytkään. On valmentajana nähnyt, että nyt on menossa niin sanotusti kohti normaalimpaa ja tänään tuli hyvä osoitus siitä. Alkaa löytyä Antilla itseluottamus ja luotto tehdä hyppyä paineen kautta, eikä hakea oikoreittiä, analysoi Hakola.

Aallon ero kilpailun voittaja Puolan Piotr Zylaan oli 13,4 pistettä. Toiseksi kilpailussa hyppäsi Slovenian Timi Zajc ja kolmanneksi Itävallan Stefan Kraft.

Jarkko Määtällä oli vaikeaa päivän kilpailussa. Määttä hyppäsi 150 metriä ja oli 50:s. Arttu Pohjolan (53.) uran ensimmäiset hypyt lentomäestä kantoivat 146 harjoituskierroksella ja 139 metriä kilpailukierroksella.

Lentomäkiviikonloppu jatkuu huomenna sunnuntaina toisella osakilpailulla. Karsinta käydään 10:45 ja kilpailun ensimmäinen kierros starttaa klo 12:00 Suomen aikaa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.