Ski Tour käynnistyi Östersundissa – Krista Pärmäkoski tyytyväinen suoritukseensa: ”Hyvä päivä, hyvä kisa”

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon Ruotsin ja Norjan kiertue, Ski Tour, käynnistyi tänään Östersundissa vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Krista Pärmäkoski vastasi suomalaisittain päivän parhaasta sijoituksesta ja oli naisten 10 kilometrin kilpailun 7:s.

– Ihan hyvä veto. Hyvä päivä, hyvä kisa. Sijoitus ei ehkä ihan sellainen mitä odotin. Täällä pitää olla tosi terävä heti alusta, jos tulee notkahduksia, niin eroa tulee heti keulaan, pohti Pärmäkoski.

Östersundin kisarata sisältää paljon teknistä ja mutkaista pätkää. Pärmäkoski meinasi laskea ulos kilpailun ensimmäisellä kierroksella radan vauhdikkaassa laskussa.

– Oli varmaan kahdesta sentistä kiinni, että pysyin ladulla. Radalla piti jaksaa tehdä töitä ja olla teknistä osaamista, totesi Pärmäkoski.

Suomalaisnaisista myös Kerttu Niskanen hiihti pistesijoille. Niskanen oli 27:s.

– Oli vaikea kilpailu, en osaa ihan heti kisan jälkeen sanoa, että mikä mättää. Avausviikonloppu oli sellainen, missä piti onnistua, mutta plörinäksi meni, totesi Niskanen heti kilpailun päätteeksi.

Laura Mononen oli kilpailun 34:s ja Anne Kyllönen hiihti sijalle 42. Norjalaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton, Heidi Wengin ja Ingvild Flugstad Östbergin säestäessä Therese Johaugin vahvaa menoa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote