Suomalainen lumilautailija esitti erilaisia temppuja tuomareille Yhdysvalloissa – Kolmas sija vaihtui lopulta neljänneksi: ”Kyllä siinä jännitti ja näin kävi nyt”

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen Copper Mountainilla laskettiin lauantaina Dew Tourin miesten slopetylen kilpailu, jossa Rene Rinnekangas sijoittui neljänneksi. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Red Gerard.

Ensimmäisellä laskullaan Rinnekangas sai 76 pistettä ja hän oli kuudentena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toiselle kierrokselle hän paransi laskuaan huomattavasti ja Rinnekankaan omintakeiset sekä luovat laskulinjat toivat hänelle 93,66 pistettä sekä toisen sijan Yhdysvaltojen Brock Crouchin ollessa johdossa pistein 95,66. Rinnekangas oli pitkään toisena, kunnes Red Gerard pudotti hänet kolmannelle sijalle pisteillä 97,33. Rinnekangas oli pronssimitalissa kiinni kilpailun loppuun saakka, mutta kolmas sija vaihtui neljänteen kilpailun viimeisen laskijan, Norjan Ståle Sandbechin, laskun jälkeen. Sandbechin ja Rinnekankaan piste-ero oli ainoastaan 0,34 pistettä tuomareiden antaessa Sandbechille 94,0 pistettä.

Tuulisen kelin Rinnekangas koki haastavaksi mutta oli silti tyytyväinen sijoitukseensa:

– Oli kyllä tosi haastava keli ja tuuli jonkin verran. Kaikki, jotka kisaa katsoivat, huomasivat varmasti, että tuuli vaikutti aika paljon porukan vauhteihin ja toi epävarmuutta kaikkien laskemiseen. Kaksi laskua sain pystyyn, vähän erilaisia kuin mitä olin miettinyt mutta lähti ihan ok ranit. Ei ollut tarkoitus tehdä noita temppuja mutta tuomarit tykkäsivät vähän erilaisesta, joka on kiva huomata, ja hyvä fiilis tästä tuli. Kolme kertaa nelossija nyt putkeen tässä alla mutta ei se huonosti tietenkään ole ja pitää olla fiiliksissä, että tänne on edes päässyt. On jo voitto itselle, että pääsee laskemaan omien idoliensa kanssa mutta totta kai se kasvattaa nälkää niin, että ei muuta kuin seuraavaan kahta kovemmin. Oli aika jännä, kun kaksi vikaa laskijaa veti hyvät pisteet ja olin kakkospaikalla vielä ennen heitä. Kyllä siinä jännitti ja näin kävi nyt. Illalla olisi vielä streetsyle-kisa mutta en ole ihan varma, että riittääkö nuoressa miehessä enää virtaa siihen. Seuraavaksi pidetään pari päivää huilia ja lähdetään jonnekin putskua laskemaan ja viihtymään, kunnon soul shreddingiä. Parin viikon päästä takasin, jenkeissähän on US Openit sitten. X-games real snow -video saatiin kuvattua ja olin Suomessa vielä edellisenä päivänä ennen reissuun lähtöä kuvaamassa vikoja temppuja. Nyt on painettu kovasti lyhyessä ajassa ja on hyvä päästä laskemaan ilman mitään suurempaa ajatusta tai tavoitetta, Rinnekangas kommentoi.

Rinnekangas osallistui lasimerkkinsä kanssa torstaina Dew Tourin joukkuekisaan, jonka hänen joukkueensa voitti. Kilpailussa laskettiin slopestyle, halfpipe sekä reilit, jotka Rinekangas laski. Hän oli voittajajoukkueessa myös viime vuonna, osallistuen silloin lautamerkkinsä joukkueella laskien halfpipen.

Dew Tour jatkuu sunnuntaina naisten slopestylellä, jossa laskee Enni Rukajärvi.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.