Suomen naiset tekivät mäkihyppyhistoriaa Ljubnossa – ”Se oli mahtavaa”

© Kuva: Getty Images

Ljubnossa Sloveniassa Suomen naisten mäkimaajoukkue osallistui ensimmäistä kertaa maailmancupin joukkuekilpailuun.

Naisten maajoukkue oli Ljubnon maailmancupissa kahdeksas ensimmäisessä maailmancupin joukkuekilpailussaan. Joukkueessa hyppäsivät Julia TervahartialaJenny RautionahoJulia Kykkänen sekä Susanna Forsström.

Susanna Forsström oli innoissaan ensimmäisen joukkuekilpailun jälkeen.

– Oli hienoa päästä ensimmäistä kertaa osallistumaan joukkuemäkeen. Onnistuttiin pääsemään toiselle kierrokselle ja saatiin kaikki hypätä kaksi hyppyä. Omalla kohdalla koekierroksen hyppy oli paras ja rennoin, kisaan en ihan samanlaisia saanut, mutta lähdetään huomenna sitten parantamaan.

– Tosi kivaa oli päästä joukkuekisaan ensimmäistä kertaa ja kun päästiin toiselle kierrokselle, niin se oli mahtavaa. Minun hyppyni oli ihan perustasoa, koitetaan huomenna vielä vähän parantaa, komppasi Julia Tervahartiala.

– Omista hypyistä ensimmäiseen olen tyytyväinen, toinen ei ihan onnistunut. Tyytyväinen olen kokonaisuudessaan, ja huomenna uudestaan, hymyili Jenny Rautionaho.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen päivän tulokseen.

– Tavoitteena joukkuemäkeen oli hypätä toisella kierroksella ja se toteutui, eli tuloksellisesti olen tyytyväinen suoritukseen. Hypyllisesti jäi vielä kehitettävää, ei ollut niin sanotusti hurraa huutoja, mutta se oli tämän päivän taso. Huomenna jatketaan, aamulla karsinta ja siihen perään kilpailu. Lähdetään sinne pitämään samalla tavalla hauskaa ja muistetaan rentous suorituksissa.

Kilpailun voitti Itävalta, toiseksi tuli isäntämaa Slovenia ja kolmas oli Norja.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.