Suomen tämän hetkinen kaksinpelin ykköspelaaja joutui tiputukseen – ”Terveys edellä mennään”

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa maaliskuun 6.-7. päivä Meksikon vieraskentällä. Joukkueessa ovat Henri KontinenPatrik Niklas-SalminenHarri HeliövaaraOtto Virtanen ja pelaaja-kapteeni Jarkko Nieminen.

Suomen tämän hetkinen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori joutuu jättämään Davis Cupin välistä sairastumisen johdosta. Ruusuvuoren poissaolon syynä ovat Dubain ATP-turnauksessa alkaneet vatsavaivat, jotka veivät hänet tiputukseen asti.

– Tämä on suuri pettymys, sillä maajoukkue-edustukset ovat aina tärkeä ja kunnia asia. Olen tällä hetkellä antibioottikuurilla ja katsomme rauhassa milloin olen taas pelikunnossa. Meksikon olosuhteet korkealla vuoristossa ovat niin vaativat ettei ole järkeä lähteä riskeeraamaan terveyttä sinne, kommentoi Ruusuvuori.

– Joukkueelle Emilin poissaolo on iso menetys. Kuten kaikki tietävät, niin Emil on ollut vahvassa pelivireessä ja hänenlaisensa pelaajan sivuun jäämistä ei kukaan haluaisi. Kuten muussakin elämässä, niin terveys edellä mennään. Joukkueemme on kuitenkin valmis ja iskukykyinen vieraspeliin, jatkoi kapteeni Nieminen.

Nieminen kertoo nimenneensä itsensä kokoonpanoon, mutta hänen pelaamisensa on täysin varavaihtoehto.

– Minun ei ole tarkoitus pelata, mutta varasuunnitelmia tulee olla ja tämä on sellainen. Kokoonpanoa on mahdollista vaihtaa tuntia ennen arvontaa 1-2 pelaajan verran.

Lähde: Tennisliitto