Lahden Ahkeran Arvi Savolainen on selviytynyt sarjan 130 kg pronssiotteluun painin EM-kilpailuissa Italian Roomassa. Normaalia sarjaansa 97 kg raskaammassa sarjassa painiva Savolainen selviytyi ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa heti mitaliotteluihin.

Savolainen voitti aamupäivän otteluissa sekä Puolan Rafal Krajewskin että Tsekin Stepan Davidin. Semifinaaliottelussa vastassa ollut selvästi suomalaista isokokoisempi Georgian Levan Arabuli oli kuitenkin vahvempi pistein 9-0.

Arvi Savolaisen ottelut sarjassa 130 kg:

1/8-finaali: Rafal Krajewski POL – Arvi Savolainen 1-4
1/4-finaali: Arvi Savolainen – Stepan David CZE 4-0
Semifinaali: Savolainen – Levan Arabuli

Pronssiottelussa Savolaisen vastustaja selviää tiistain keräilyottelussa, jossa kohtaavat Italian El Mahdi Roccaro ja Saksan Jello Krahmer.

Sarjan 130 kg mitaliottelut painitaan tiistaina klo 19 alkavassa tapahtumassa.

Savolainen hävisi tammikuussa Elias Kuosmaselle suomalaisten keskinäisen karsinnan sarjan 97 kg EM-edustuspaikasta, mutta valittiin EM-kisoihin Savolaisen voitettua SM-kultaa 130 kg sarjassa. Kuosmanen aloittaa tiistaina oman urakkansa sarjassa 97 kg.

Sarjassa 77 kg paininut Hyvinkään Painiklubin Tero Halmesmäki voitti avausottelussaan Norjan Per Anders Kuren pistein 4-0, mutta hävisi toisella kierroksella Kreikan Georgios Prevolarakisille pistein 7-3. Halmesmäen sijoitus selviää tiistaina.

Lähde: Painiliiton tiedote