Kiekonheiton talvimestaruuskilpailuissa Porin Karhuhallissa tehtiin hyviä tuloksia erityisesti naisten sarjassa. Yllätysmestaruuden voitti viimeisellä heitollaan uuden ennätyksensä 54,95 sinkauttanut Turun Urheiluliiton Lotta-Kaisa Eliander.

Lääkärinä leipänsä ansaitseva 35-vuotias Eliander oli ennen viimeistä kierrosta vasta kolmantena, mutta ohitti ennätyksellään mestaruuden puolustajan, Keuruun Kisailijoiden Salla Sipposen, jonka tulos oli 54,63.

Elianderin tulos on Suomen kautta aikain tilaston kuudenneksi paras hallitulos ja enteilee kesäksi suotuisissa tuuliolosuhteissa jopa Pariisin EM-rajan ylitystä.

Vilma Paakkala Espoon Tapioista johti kilpailua aina neljännelle kierrokselle asti ja sijoittui lopulta kolmanneksi hänkin uudella ennätyksellään 53,83.

Suomen halliennätysnainen Sanna Kämäräinen sai tyytyä hyvätasoisen kilpailun neljänteen tilaan tuloksella 52,92.

Perälampi voitti miesten mestaruuden

Espoon Tapioiden Oskari Perälampi uusi miesten sarjan mestaruutensa tuloksella 54,49. Toiseksi sijoittunut Kuortaneen Kunnon Raine Munukka hävisi 1,90 metriä.

Lähde: Urheiluliiton tiedote