Wilma Murto hyppäsi hienon tuloksen kauppakeskuksessa käydyssä seiväskisassa: ”Kunto menee hyvää suuntaan” – Katso suoritus tästä

© Kuva: Getty Images

Salon Vilppaan Wilma Murron kunto nousee kohisten. Murto voitti Lempäälän Ideaparkissa käydyn seiväshyppykilpailun kauden kotimaisella kärkituloksella 450, jolla hän nousee kuluvan talven Euroopan hallitilaston jaetulle neljännelle sijalle.

– Treeneissä on koko ajan näyttänyt, että kunto menee hyvää suuntaan. Nyt oli vielä jonkin verran treenikuormaa tältä viikolta, eikä siksi kilpailussa ollut ihan freessi olo. Ensi viikolla otetaan sitten kevyemmin pohjoismaista maaottelua varten, Murto sanoi.

Murto taivutti viikko sitten Tukholmassa 447. Nyt hän ylitti Lempäälässä 425, 435 ja 450 toisella yrityksellään. Kolmesta yrityksestä korkeudesta 460 toinen nousi erittäin korkealle, mutta Murto putosi riman päälle.

– Hyppäsin nyt ensimmäisen kerran täydellä 14 askelen vauhdilla ja hypyt eivät vielä olleet ihan mallikelpoisia. Teknisesti 12 askeleen vauhdilla tuli parempia hyppyjä, mutta löysin hyvin energiaa hypätä korkealta. Nyt pitää vain saada tekniikka kiillotettua, Murto sanoi.

Samaa mieltä oli valmentaja Jarno Koivunen.

– Varsinkin toinen hyppy korkeudesta 460 oli korkeudeltaan aika hulppea. Kunhan Wilma saa noilla juoksuilla hypyn vakioitua, niin hyvä tulee, Koivunen sanoi.

Toiseksi kilpailussa taivutti Oulun Pyrinnön Elina Lampela, joka ylitti 417.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta