Huippukuntoinen olympiavoittaja sai koronaviruksen – Avautuu nyt rajuista oireista pysäyttävällä viestillä: ”Ylivoimaisesti pahinta, mitä olen elämässäni kokenut”

© Kuva: Getty Images

Uinnin olympiavoittaja Cameron van der Burgh toipuu parhaillaan koronaviruksesta, mutta miehen kunto on edelleen koetuksella. 31-vuotias eteläafrikkalainen valistaa nyt ihmisiä taudin rajuista oireista.

– Olen nyt taistellut koronaviruksen kanssa 14 päivää. Tämä on ylivoimaisesti pahin virusperäinen sairaus, jonka olen elämässäni kokenut, vaikka olen terve yksilö, jolla on vahvat keuhkot, terveet elämäntavat ja olen nuori, van der Burgh kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Vaikka kaikkein pahimmat oireet  ovat jo väistyneet, kärsin edelleen todella pahasta väsymyksestä ja hallitsemattomista yskän jäänteistä. Kun teen mitä tahansa fyysistä aktiviteettia, kuten lähden kävelylle, olen täysin loppu tuntien ajan.

– Kuntoni heikentyminen on ollut valtaisaa ja olen todella pahoillani niiden urheilijoiden puolesta, jotka saavat koronavirustartunnan, koska heidän viimeisin harjoitusjakso menee täysin hukkaan.

Van der Burgh varoittaa ex-kollegoitaan, jotka edelleen valmistautuvat Tokion olympialaisiin. Hänen mielestään päättäjien pitäisi lopettaa empiminen kisojen järjestämisen suhteen, etteivät urheilijat vaaranna terveyttään esimerkiksi palaamalla liian aikaisin harjoituksiin sairastettuaan koronan.

Van der Burgh voitti olympiakultaa Lontoossa 100 metrin rintauinnissa ja hopeaa samalla matkalla Riossa neljä vuotta myöhemmin. Mitalikaapista löytyy myös kaksi pitkien ratojen MM-kultaa, kolme MM-hopeaa ja viisi pronssia.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!