Keihäänheittäjä Toni Kuuselan olympiavuoden toinen kilpailu Etelä-Afrikassa, Potchefstroomissa toi toisen sijan talven kotimaisella kärkituloksella 80,14. Kilpailun voitti Intian Shivpal Singh, joka heitti 85,47. Kuusela osallistui kilpailun pitkän harjoitusleirin päätteeksi.

– Vähän oli pehmeä mies tänään, mutta leirin suhteen jään kyllä plussan puolelle. Aikataulussa ollaan, Kuusela kuvasi tuntojaan.

Kuuselan kaksi edellistä heittoharjoitusta ennen Potchefstroomin kilpailua sujuivat erittäin hyvin. Hänen mukaansa se toi kilpailuun hieman yliyrittämıstä.

– Halusin heittää aika kauas, Kuusela tuumi.

Kuusela heitti parhaansa toisella kierroksella, joka jäi myös tulossarjan ainoaksi mitatuksi heitoksi.

– Ei ne muut heitot tuosta kauaksi jääneet, mutta en enää halunnut tuloksiin seiskalla alkavia, Kuusela kertoi.

Suomessa edessä voimakuuri

Etelä-Afrikan pitkän leirin harjoitukset ovat Kuuselan mukaan tuoneet sitä mitä on haettu.

– Isoja steppejä on otettu eteenpäin. Jalkojen käyttöön ja varsinkin vauhtijuoksuun on panostettu ja sitä saatu eteenpäin. Kilpailussa en ole vielä saanut vauhtijuoksua toteutettua ihan niin kuin haluan, mutta kyllä se sieltä vielä tulee, Kuusela sanoi.

Kuortaneen Kuntoa edustavan Kuuselan harjoittelu jatkuu Etelä-Afrikan rupeaman jälkeen Suomessa ennen kevään ulkomaanleiriä.

– Suomessa keskitytään voimaan ja sitten haetaan kevään leiriltä se viimeinen isku, Kuusela viittasi olympia- ja EM-kesän kilpailuihin.

Talven ensimmäisessä kilpailussaan helmikuun lopulla Kuusela heitti vain kaksi senttiä tämänkertaista vähemmän 80,12.

Potchefstroom, Etelä-Afrikka:
Kv. kilpailu:
Miehet, keihäs: 1) Shivpal Singh Intia 85,47, 2) Toni Kuusela Suomi 80,14 (kkk)

Lähde: Urheiluliiton tiedote