Lauri Kerminen pääsi joukkuekavereidensa kanssa juhlimaan paikkaa lentopallon Mestarien liigan välieriin, kun Kuzbass Kemerovo onnistui kukistamaan puolalaisen Zaksa Kedzierzyn-Kozlen heidän kotikentällään 3-1 (21-25, 25-23, 25-18, 25-20).

Kotiottelunsa Kuzbass hävisi 2-3, mutta vieraskentällä peli kulki paremmin. Ottelu Puolassa pelattiin koronaviruksen takia suljettujen ovien takana, edes toimittajat eivät päässeet halliin. Peliin oli myyty 6000 pääsylippua, mutta fanit joutuivat nyt seuraamaan ottelua television välityksellä.

Lauri Kerminen pelasi Kuzbassin liberona koko ottelun, mutta jäi vähille töille, kun vastustajan aloitussyöttäjät iskivät syöttönsä muille vastaanottajille. Kerminen nosti vain 7 aloitusta (57 %), kun muut päävastaanottajat nostivat 39 ja 19 aloitusta.

Kuzbassin Victor Poletajev valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi hänen tehtyään ottelun suurimman pistemäärän, 24 pistettä.

Kuzbass kohtaa välierissä joko italialaisen Sir Sicoma Perugian tai toisen venäläisen Fakel Novy Urengoin, joiden ottelu tältä viikolta siirrettiin. Pelipäivä on vielä auki.

Italialainen Cucine Lube Civitanova sai välieräpaikan ensimmäisen osaottelun 3-0-voitollaan belgialaisesta Knack Roeselaresta, koska seurat yhdessä sopivat, että toista osaottelua Italiassa ei pelata koronaviruksen takia. Civitanova saa välierissä vastaansa voittajan otteluparista Jastrzebski Wegiel, Puola – Trentino Itas, Italia. Myös näiden joukkueiden tämän viikon ottelu on peruttu ja siirretään jollekin muulle pelipäivälle.

Välierät ovat maalis-huhtikuun vaihteessa, jos ne pystytään pelaamaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote