Ruotsin urheiluministeri Amanda Lind ja Riksidrottsförbundet RF:n puheenjohtaja Björn Eriksson ilmoittivat perjantaina 500 miljoonan kruunun – noin 50 miljoonan euron – tuesta urheilulle koronavirustilanteessa. Ihmetystä herätti tuoreeltaan se, että tuki maksetaan vasta juhannuksen maissa.

RF selitti yli parin kuukauden viivästystä teknisillä seikoilla.

– Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että nyt lähdetään kehittämään prosessia, jolla rahaa voi hakea. Niiden jakamisesta tulee tiukka ja vaikea tehtävä. Joku ei ehkä saa niin paljon kuin haluaisi, Eriksson selitti.

– Kukaan ei voi laskea saavansa täyttä kompensaatiota.

Viivästystä ei kuitenkaan ihan purematta nielty ruotsalaisissa lajiliitoissa.

– Odotan saavani selityksen. Tämä ei ole se aikaraami, josta on ollut aiemmin puhetta, Ruotsin koripalloliiton puheenjohtaja Mats Carlson tiivisti SVT:lle.