Unelmat murkaantuivat: Urheilupsykologin puhelin on soinut tiheään koronaviruksen vuoksi – ”Tämä on hieno mahdollisuus miettiä omia arvojaan ja kuka pohjimmiltaan on”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Olympiakomitean urheilupsykologi Hannaleena Ronkaisen puhelin on soinut ahkerasti viime päivinä. Uusi tilanne on urheilijoille kriisi ja monella tapaa haasteellinen.

– Alku oli hiljainen, eikä erillisiä korona-yhteydenottoja juuri tullut. Viime päivinä niitä on alkanut tulla enenevässä määrin. Urheilijoilla on nyt tarve keskustella ja jäsennellä asioita. Tämä on hyvä asia ja kannustan urheilijoita olemaan yhteydessä psyykkisen valmennuksen asiantuntijoihinsa. Monilla on ollut lataus korkealla esimerkiksi Tokion olympialaisia ajatellen ja nyt täytyy sopeutua ja uudelleenfokusoitua koko tilanteeseen. Kilpailulliset tavoitteet ovat nyt epäselviä, mutta katse on tärkeä pitää edessäpäin. Uudet mahdollisuudet odottavat, kommentoi Ronkainen Olympiakomtiean sivuilla.

Ronkaisen mukaan epätavallinen tilanne kannattaa kuitenkin käyttää hyödyksi. Hänen viestinsä urheilijoille on, että nyt on hyvä mahdollisuus pysähtyä pohtimaan elämää kokonaisuutena ja tutkia omaa identiteettiään.

– Kannustan urheilijoita pohtimaan ja kirkastamaan tavoitteitaan, joita kohti haluaa mennä urheilijana. Toisaalta on hyvä pohtia, millainen ihminen löytyy urheilijaroolin takaa ilman titteleitä, miten reagoin muuttuviin tilanteisiin, missä asioissa haluaisin kehittyä ihmisenä? Itsetuntemus on urheilijan yksi tärkeimmistä psyykkisistä työkaluista. Riittävä itsetuntemus luo pohjan hyvälle itseluottamukselle. Lisäksi urheilijan on välillä hyvä pohtia, millaisia tavoitteita heillä voisi olla urheiluun liittyvien tavoitteiden lisäksiKaksoisuraan liittyville pohdinnoille voi olla nyt hyvää tilaa: tiedetään, että kaksoisuraan liittyvät suunnitelmat tukevat urheilu-uralla menestymistä. Urheilu-ura loppuu väistämättä joskus. Nyt arki saattoi tauota hetkeksi ulkoisten seikkojen takia, mutta tämä aika kannattaa käyttää aikaa tulevaisuuden suunnitteluun ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Tämä on hieno mahdollisuus miettiä omia arvojaan ja sitä kuka pohjimmiltaan on ja millaista urheilijan polkua haluaa kirjoittaa.

Lähde: Olympiakomitea

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS