”Huhtikuussa ajattelin ja rentouduin paljon” – korona-aika sai ampumahiihtotähden pyörtämään lopettamispäätöksensä

© Kuva: Getty Images

Helmikuussa ampumahiihdon MM-kisoissa kotiladuillaan Antholzissa kaksi kultamitalia napannut Dorothea Wierer oli sen jälkeen valmis lopettamaan uransa. Päätös oli periaatteessa jo tehty, mutta pakollinen tauko koronan myötä sai hänet uusiin ajatuksiin.

Kaksi perättäistä maailmancupin voittoa nimiinsä vienyt Wierer näki ajan olevan kypsä kisojen jättämiselle 30 vuoden iässä ja menestyksekkään uran jälkeen. Hän tunsi, että huipulla pysyminen vaatii koko ajan enemmän ja enemmän.

Kauden päättyminen kertaheitolla kesken antoi Wiererille kuitenkin tilaisuuden punnita ratkaisuaan perusteellisesti.

– Huhtikuussa ajattelin paljon ja myös rentouduin paljon. Päätin lopulta yrittää vielä kerran, Wierer kertoi NRK Sportille.

– Tämä vuosi on ihan erilainen, enkä osannut odottaa, että keväästä tulisi tällainen. Kun toukokuu tuli, niin tunsin oloni todella hyväksi.

Jatkopäätös on voimassa ”toistaiseksi”, mutta Wierer ei sulje pois mahdollisuutta olla mukana vielä vuoden 2022 talviolympialaisissa Pekingissä.

– Toivon niin, mutta ei sitä koskaan tiedä. Edessä voi nyt olla hyvin erikoinen vuosi, vaikea sanoa miten käy kilpailujen ja kaiken muun suhteen. Mutta kyllä, eiköhän olympialaiset ole se viimeinen tavoite.