”Olen menettänyt varmaan 70-80 prosenttia tuloistani” – kiekonheiton maailmanmestarin tähtäimessä silti maailmanennätys

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Ruotsalaiskiekonheittäjä Daniel Ståhlin elämä näytti aurinkoiselta viime syksynä MM-kullan jälkeen. Harjoittelu ja urheilupuoli on sen jälkeenkin sujunut, mutta taloudellisesti takkiin on tullut melkoisesti. Ståhl on asettanut tällä kesälle silti selkeän tavoitteen: maailmanennätyksen heittämisen.

Ensimmäinen takaisku Ståhlille tuli, kun kiekonheitto pudotettiin Timanttiliigan ohjelmasta ja nyt koronaviruksen myötä kaikki muutkin kisat alkukaudesta on peruutettu. Tämä näkyy lompakossa.

– Olen menettänyt varmaan 70-80 prosenttia tuloistani, Ståhl sanoo SVT Sportille, mutta lisää samalla, ettei kyseessä ole mikään katastrofi.

– Ei se niin paljon merkitse, vaikeampaa on niillä, jotka heittävät lyhyempiä heittoja kuin minä.

Ulkomaanleirit ovat jääneet väliin ja Ståhlin ”etelänmatkakin” on vienyt vain Växjöön saakka hänen toiseen asuntoonsa. Siellä hän on rentoutunut heittämällä kiekon ohella viehettä kalastuksen merkeissä ja suunnitellut tulevaa.

Myöhemmin kesällä päästään näillä näkymin kilpailemaan ja olympialaisten siirrosta huolimatta Ståhlin tavoite on pitkällä. Vajaan 71 metrin kohdalla oleva Ruotsin ennätys on tarkoitus pistää uusiksi ja samalla tavoitella jopa Jürgen Schultin maailmanennätystä 74,08, joka on jo 34 vuotta vanha.

– Minulla on kropassa voimaa 75-metriseen. Nyt tarvitaan vain lisää painetta koko heittoon sormenpäihin saakka.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!