Vuoden kovin hiihtopommi: Hiihtokuningatar Marit Björgen tekee paluun laduille

© Kuva: Getty Images

Norjalainen hiihtokuningatar Marit Björgen jätti kilpaladut vuoden 2018 olympialaisten jälkeen käytännössä kaiken mahdollisen ja vähän enemmänkin voittaneena. Veri vetää kuitenkin kilpailemaan edelleen ja 40-vuotias Björgen on nyt ilmoittanut paluustaan – joskaan ei enää maailmancupiin.

Björgenin tähtäin on nyt ultrapitkissä hiihdoissa ja ennen kaikkea ensi talven Vasaloppetissa, vaikka muitakaan pitkiä kisoja ei ole suljettu pois tässä vaiheessa. Tavoite Björgenillä on muutakin kuin vain osallistua.

– Olen ollut urheilusta sivussa kaksi vuotta ja kaivannut konkreettista tavoitetta, jonka eteen tehdä töitä, Björgen sanoi NRK Sportille.

Björgen on liittynyt Anders ja Fredrik Auklandin talliin Team Ragde Eiendom ja ensimmäiset harjoitukset ja testit ovat jo takana. 60 kilometrin rullasuksilenkin Björgen jätti kuitenkin kesken puolimatkassa.

– Pysyin mukana 30 kilometriä ja täytyy ottaa askel kerrallaan, ettei tule vammoja heti alkuun. Nyt meni paremmin kuin odotin, vaikka on tässä töitä vielä edessä.

Vasaloppetin ja mahdollisesti Italiassa hiihdettävän niin ikään ylipitkän matkan Marcialongan lisäksi Björgen pitää oven avoinna myös paluulle Norjan mestaruuskisoihin.