Frisbeegolfin kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailu huipentui tänään sunnuntaina Talin frisbeegolfpuistossa, Helsingissä. Yhteensä kolmipäiväisessä tapahtumassa pelattiin sunnuntaina osakilpailun huipentanut finaalikierros. Voittotaistelu oli tiukkaa eritoten avoimessa ja naisten avoimessa luokassa, joissa podium-sijoitusten kohtalot ratkottiin vasta viimeisillä väylillä.

Blomroos kiri naisten avoimessa voittoon

Naisten avoimen luokan kilpailua johti päätöskierrokselle suunnattaessa Eveliina Salonen (Valkeakoski Disc Golf), vain kahden heiton erolla Henna Blomroosiin (Rauman Frisbee). Finaalikierroksella kaksikon tiukka mittelö osakilpailuvoitosta jatkui. Kierroksen varrella Blomroos onnistui kaventamaan Salosen johtoa, ja kun kierrosta oli jäljellä enää kolme väylää, oli tilanne jo tasan.

Ratkaisevaksi koitui lopulta kierroksen toiseksi viimeinen väylä, jolla Blomroos heitti parin ja Salonen bogeyn. Päätösväylältä kumpikin kirjautti tuloskorttiinsa birdien. Blomroos kiri näin kilpailun voittoon yhden heiton marginaalilla. Blomroosin yhteistulos viikonlopulta oli 188 heittoa (+2) ennen Salosta (189, +3).

Myös kilpailun kolmossijasta käytiin tiukkaa kamppailua. Ennen päätöskierrosta Jenni Eskelinen (Oulun frisbeeseura) oli kaksi heittoa edellä Heidi Lainetta (Mikkelin Frisbeegolf). Eskelinen vei pronssikisassa lopulta pidemmän korren ja oli kokonaistuloksissa kolmas, yhteistuloksella 197 heittoa (+11).

Anttila nousi avoimen luokan ykköseksi

Avoimessa luokassa kahden kierroksen jälkeen johtopaikkaa piti hallussaan Albert Tamm (Viro) kolmen heiton erolla Väinö Mäkelään (Puskaputtaajat) ja neljän heiton erolla Niklas Anttilaan (Vuorelan Veikot).

Kolmikosta pelin avasi vahvimmin Anttila, joka otti kierroksen alkupuoliskolla johtopaikan haltuunsa. Kierroksen edetessä Anttila pysyi johdossa, mutta seuraavista sijoituksista käytiin tiukkaa kamppailua. Kun kierros oli edennyt jo sen jälkimmäiselle puoliskolle, olivat Tamm ja Mäkelä väylältä väylälle mentäessä likipitäen tasoissa. Samaan aikaan jaetulta kahdeksannelta sijalta finaalikierrokselle suunnannut Severi Saviniemi (Frisbeegolfseura 7k) pelasi upeasti ja kiri kaksikkoa kiinni.

Vaikka uhkaajat olivatkin läpi kierroksen aivan kannoilla, ei voittoon kerran kiinni tarrannut Anttila enää luopunut sijoituksestaan. Näin Anttila nappasi kiertueen avausosakilpailun voiton yhteistuloksella 166 heittoa (-20). Loput podium-sijoitukset ratkottiin Tammin, Mäkelän ja Saviniemen kesken. Tiukka kamppailu päättyi lopulta Mäkelän ja Saviniemen eduksi, jotka jakoivat kilpailun hopeasijan tuloksella 168 (-18). Tamm jäi lopulta vain yhden heiton päähän, ollen kilpailussa täpärästi neljäs.

Hämäläinen, Elo ja Vesala pitivät johtoasemansa

MP40-luokassa kilpailun kärkikolmikko säilyi ennallaan myös sunnuntaina. Voittoon heitti luokan hallitseva kiertuemestari Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). Kilpailua avauskierrokselta saakka johtanut Hämäläinen päätyi yhteistulokseen 175 heittoa (-11). Ville Piippo (Team Hippo) oli toinen (178, -8) ja Jani Parkkonen (Talin Tallaajat) kolmas (187, +1).

Myös FP40-luokassa aiempina päivinä luodut asetelmat säilyivät muuttumattomina. Anna Elo (Liitokiekkoseura Mustavaris) pelasi sunnuntaina kisaviikonlopun parhaan kierroksensa (69, +7) ja otti kokonaistuloksellaan 214 (+28) voiton. Toiseksi sijoittui Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) lukemin 240 (+54) ja kolmanneksi Susanna Lindqvist (Team Hippo) lukemin 255 (+69).

Kari Vesala nappasi toista kertaa peräkkäin Talin osakilpailun MP50-luokan voiton pro-tourilla. Talin Tallaajia edustava Vesala heitti kokonaistuloksen 187 (+1). Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k, Turku) nousi lauantaina kilpailun kakkostilalle, ja piti sijoituksensa loppuun saakka kokonaisheitoin 194 (+8). Jukka Hynninen (Mikkelin Frisbeegolf) kiri finaalikierroksella hienosti kahdeksannelta sijalta kolmanneksi (198, +12).

Lähde: Frisbeegolfliitto