Katso suoritus tästä! Suomalainen yleisurheilija pamautti uuden huikean ennätyksensä – ”En odottanut näin pitkää heittoa”

© Kuva: Getty Images

Kankaanpään seudun Leiskun moukarimies Aaron Kangas ei yllättynyt Somerolla heittämästään huikeasta ennätyksestään 77,09. Se vähän yllätti, että heitto kantoi noin pitkälle heti kauden ensimmäisessä heitossa. Kankaan aiempi ennätys oli 74,59.

– Viime kesältä jäi varastoon ja harjoituskausi meni hyvin. Osasin odottaa sellaista 75 metrin heittoa. Mutten odottanut, että menisi näin pitkälle heti ensimmäisessä kilpailussa, Kangas hehkutti.

Kangas, 22, nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi ja tämän kauden maailmantilastossa samoin kuudenneksi. Maailman kärkitulos on vain 53 senttiä parempi. Sitä pitää hallussaan Ukrainan 19-vuotias Mihailo Kohan.

Somerolla Kankaan toiseksi pisin heitto kantoi 75,30, joka sekin olisi riittänyt voittoon. Pisin heitto syntyi viimeisellä kierroksella.

– Kilpailun alku oli vähän hankala, kuten aina, mutta heitto parani loppua kohden. Sain siihen hyvin imua ja sitä kautta se myös lensi pitkälle, Kangas sanoi.