Dohan yleisurheilun MM-kisoissa viime vuonna kohauttanut Salwa Eid Naser juoksi naisten 400 metrillä nopeimman ajan yli 34 vuoteen voittaessaan MM-kultaa. Nyt juhlat ovat kuitenkin kaukana, kun Naser on määrätty väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Nigerialaissyntyinen Naser edustaa Bahrainia ja on MM-kultajuoksunsa myötä myös Aasian ennätysnainen. Vain 21-vuotiaana juostu hurja 48.14 antoi odottaa vielä parempaa jatkossa, mutta tumma varjo on ainakin tällä hetkellä juoksijan yllä.

Yleisurheilun eettisiä sääntöjä valvova elin AIU ilmoitti, että Naser on asetettu toistaiseksi voimassaolevaan kilpailukieltoon, koska hän ei ole ilmoittanut sääntöjen mukaisesti olinpaikkojaan ja liikkumisiaan mahdollisia dopingtestejä varten.

Athletics Integrity Unit

@aiu_athletics
The AIU has provisionally suspended Salwa Eid Naser of Bahrain for whereabouts failures, a violation of the @WorldAthletics Anti-Doping Rules.
Find out more ⬇️
bit.ly/AIUProvSus
#AIUNews
#CleanSport