Silmät ummistettiin tyttöjen seksuaaliselta hyväksikäytöltä – USA:n uintiliitolle syytteet vuosikymmenten jälkeen

© Kuva: Getty Images

Kuusi entistä yhdysvaltalaista naisuimaria on nostanut kanteen maan uintiliittoa vastaan. Kanteiden mukaan uintiliiton johto ei estänyt heihin alaikäisinä kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä ja pyrki ennemminkin lakaisemaan tiedossaan olleet tapauksetkin maton alle.

Kanteita on useampia erillisiä ja ne on kaikki nostettu Kaliforniassa, jossa voimaantullut laki sallii kolmen vuoden aikana vastaavien kanteiden nostamisen, vaikka tapaukset muuten katsottaisiin jo vanhentuneiksi. Nyt kyseessä olevat kanteet koskevat kaikki useamman vuosikymmenen takaisia tapahtumia.

Yhteistä kanteille on se, että niiden mukaan valmentajat käyttivät hyväkseen alaikäisiä tyttöjä, eikä tämän estämiseksi tai kitkemiseksi tehty mitään. Syytökset kohdistuvat USA:n uintiliiton mukaan myös seuroihin ja yksilöityihin valmentajiin.

– Minun seksuaalinen hyväksikäyttöni olisi ollut 100-prosenttisesti estettävissä, yksi kantajista, 51-vuotias Debra Grodensky sanoi New York Timesin mukaan.

Grodensky nimesi hyväksikäyttäjäkseen 1980-luvulla entisen valmentajansa Andrew Kingin, joka istuu parhaillaan 40-vuotista vankeustuomiota lapsen pahoinpitelystä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.