Sara Kuivisto odottaa väkevän alkukauden jälkeen mielenkiinnolla lauantain Teemakisoja. Kuivisto kilpailee silloin Espoossa

– En lataa kauden ensimmäiselle 800 metrille mitään ihmeellisiä tavoitteita, mutta se voi mennä yllättävän kovaa, jos on hyvä kisa, Kuivisto totesi tiistaina Teemakisojen mediatilaisuudessa Espossa.

Sanna Erkinheimo vauhdittaa Espoon 800 metrin juoksun ensimmäistä ratakierrosta. Sen jälkeen Kuivistoa kirittää Norjan kokenut Hedda Hynne, joka pyyhälsi matkan viime kesänä 2.00,53.

– Omana ajatuksena on juosta kunnolla, en kyttäile. Juhannuksen 1000 metrin kilpailusta tuli hyvin itseluottamusta, Kuivisto sanoo.

Kuivisto juoksi Saarijärven juhannuskisoissa 1000 metriä täysin yksin aikaan 2.41,27. Kun takana on yksi 600 metrin kilpailu, useampia 400 metrin startteja sekä hyvin sujunut kevään harjoitusjakso, valmiuksia hyvään 800 metrin kisaan pitäisi löytyä.

– Talven harjoittelu ei mennyt älyttömän hyvin. Sairastelin hallikauden aikaan, enkä oikein meinannut päästä harjoituksissa vauhteihin, mutta kevät meni paremmin kuin koskaan, Kuivisto kertoo.

– Kevään harjoittelun onnistuminen näkyi siinä, että pystyin takomaan kilpailuvauhtisia vetotreenejä sellaisilla vauhdeilla, joihin en ole ennen päässyt.

Kova aika kelpaa kauden päätavoitteeksi

Arvokisojen siirtyminen tai peruuntuminen toi harjoitteluun myös aikaa, jonka Kuivisto hyödynsi.

– Hyvä, kun ei ollut kiire. Pystyin tekemään voimaa ja perusharjoittelua paljon normaalia pidemmälle, myös määrät pysyivät harjoituksissa suurina pidemmälle kuin koskaan.

Kauden parasta kuntoaan Kuivisto virittelee elokuulle.

– Silloin voisi olla tarjolla kovia kansainvälisiä kisoja. Minulle kauden tavoitteeksi kelpaa hyvin kova aika, nyt kun arvokisoja ei ole, Kuivisto sanoo.

Lähde: Urheiluliitto