Yleisurheilun kruununjalokivi Timanttiliiga on monien muiden urheilutapahtumien tavoin jäänyt tänä vuonna pahasti koronan jalkoihin. Lisää huonoja uutisia satelee, sillä kaksi syksyn osakilpailuista on nyt lopullisesti peruttu ja yksi siirretty.

Alun perin syyskuun 6. päivälle suunniteltu tapahtuma Pariisissa samoin kuin lokakuun 4. päivälle Eugeneen merkitty tapahtuma ovat nyt molemmat lopullisesti poissa pelistä ja vastaavat tapahtumat järjestetään vasta kaudella 2021. Kummankin peruuntumisen syy on tiukat koronarajoitukset.

Lisäksi Gatesheadissa, Englannissa järjestettävä tapahtuma tulee siirtymään alkuperäiseltä paikaltaan elokuun 16. päivältä. Sille kuitenkin etsitään vielä uutta ajankohtaa loppuvuodelta. Mahdollinen uusi päivä on 12. syyskuuta.

– Tapahtuman järjestäjät, Wanda Diamond League ja maailman yleisurheilujärjestöt pitävät edelleen kiinni kilpailujen järjestämisestä siten, että urheilijat voivat kilpailla ja fanit nauttia yleisurheilusta niin paljon kuin pandemia sallii, järjestäjät sanoivat Insidethegames-sivuston mukaan.

Jo aiemmin Lontoon ja Rabatin Timanttiliigan tapahtumat on jouduttu pyyhkimään kokonaan tämän vuoden kalenterista.