Korkeushypyn SE-nainen avaa kautensa – Mukana laadukas joukko yleisurheilun kotimaisia huippuja

© Kuva: Juha Tamminen

Motonet GP -sarjan avauksessa Jyväskylässä keskiviikkona nähdään viime kesänä korkeushypyn Suomen ennätyksen lukemiin 195 parantaneen Ella Junnilan kauden avaus. Häntä ovat kirittämässä mm. Jessica Kähärä, Sini Lällä ja Heta Tuuri.

Topi Raitanen käy Harjun kentällä jo toistamiseen tänä kesänä 1500 metrillä 3.40:n kimppuun. Omaa ennätystään juoksussa tavoittelee myös Joonas Rinne. Kauden kärkitulos on Raitasen edellisen Jyväskylän startin jäljiltä 3.42,27. Juoksun alkuvauhdista on nyt huolehtimassa mm. puolimaileri Ville Lampinen.

Miesten 100 metrin kilpailussa kohtaavat 10,37 tänä vuonna juossut Samuli Samuelsson ja 150 metrin SE-mies Tuukka Huuskola, joka on kevätkesän mittaan kiitänyt 100 metriä 10,45.

Pika-aituri Elmo Lakka saa kirittäjikseen lajin kotimaisen parhaimmiston ohella virolaisjuoksijoita. Lakka tavoittelee kotikentällään huippuaikaa. Kotimainen kärki on nyt Lakan 13,76.

Illan pisin kilpailumatka on 5000 metriä, jolla kohtaavat Saarijärven juhannuskisojen 3000 metrillä tiukan kaksinkamppailun juosseet Eero Saleva ja Jaakko Piesanen. Mukana on muitakin kestävyysjuoksun kotimaisia kärkinimiä, kuten huippulahjakas Eemil Helander.

Miesten pituushypyssä kolmiloikan Suomen ennätyksen haltija Simo Lipsanen tarjoaa kovan haasteen lajin erikoismiehille. Pituutta Lipsanen on ponnistanut parhaimmillaan 776.

Kangas ja Tervo suosikit moukariringissä

Miesten ja naisten moukarinheitto on tänä kesänä ollut naisten 100 metrin aitajuoksun ohella Suomen kansainvälisesti tasokkain laji. Miesten kilpailussa heittää kotimaan parhaimmisto Aaron Kankaan (tällä kaudella 77,09), Aleksi Jaakkolan (74,46), Henri Liipolan (74,05) ja Tuomas Seppäsen (72,82) johdolla.

Naisten moukarinheiton suosikki on viime vuonna Jyväskylässä SE:n heittänyt Krista Tervo. Hän kohensi SE:n alkukesästä Somerolla lukemiin 71,93. Tervon jalanjäljissä kulkee superlupaus Silja Kosonen, joka on jo heittänyt 19-vuotiaiden SE:n 67,99. Vahvassa vireessä on myös Suvi Koskinen (tällä kaudella 66,01).

Yksi herkkupaloista on naisten kolmiottelu, jossa lajit ovat 100 metrin aitajuoksu, korkeushyppy ja 200 metriä. Suosikki Maria Huntington aitoi hiljattain Oulussa 13,36 ja ponnisti myötätuuleen pituutta 641. Huntingtonin haastavat viime kesän Universiadivoittaja Miia Sillman, huippulupaus Saga Vanninen ja Hertta Heikkinen.

Kemppinen avaa kautensa ja Richardsson juoksee 1500 metriä

Hallikaudella 60 metriä 7,28:aan kiitänyt Lotta Kemppinen avaa kesäkautensa 200 metrin kilpailussa, jossa mukana ovat myös Anniina Kortetmaa, Aino Pulkkinen, Milja Thureson ja väkevästi kuluvan kauden aloittanut Mette Baas.

Camilla Richardsson testaa Jyväskylässä 1500 metrin vauhtiaan ja Viivi Lehikoisen tavoite on parantaa omaa 400 metrin aitajuoksun kauden kärkitulostaan, joka on nyt 58,49.

Ratakelauksen 100 ja 400 metrillä kilpailevat mm. maailmanmestari Amanda Kotaja, Euroopan mestari Henry Manni ja Esa-Pekka Mattila.

Lähde: Urheiluliitto


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!