Paavo Nurmi Gamesin kansainvälisten vieraiden lista kasvaa hyvää vauhtia. Suomen huippuvireisiä naispika-aitureita kirittää Turussa ainakin kaksien edellisten MM-kilpailujen finalisti Nadine Visser Hollannista. Hän pyyhälsi matkan viime kesänä 12,62:een.

Elmo Lakka pääsee tasokkaaseen seuraan 110 metrin aitajuoksussa. Turkuun on tulossa viime syksyn MM-mitalisti Pascal Martinot-Lagarde. Kokenut ranskalaisaituri voitti toissa kesänä Berliinissä Euroopan mestaruuden ja on hallissa juossut useita MM- ja EM-mitaleita. Viime kesänä Martinot-Lagarde pinkaisi 13,12. Hänen ennätyksensä on hulppea 12,95.

Samuli Samuelssonin johdolla loistovauhtia alkukesän kilpailuissa viilettäneet pikajuoksijamiehet pääsevät hekin Turussa hyvään seuraan.

– Tässä vaiheessa miesten 100 metrille on varmistettu Ranskan kokenut Christophe Lemaitre ja Britannian Chijindu Ujah, kertoo urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

Lemaitren, 30, palkintokaapissa ovat muiden muassa 200 metrin olympia- ja MM-pronssi sekä 100 ja 200 metrin Euroopan mestaruudet. Hän on parhaimmillaan juossut 100 metriä 9,92.

Ujah, 25, on pikaviestin maailmanmestari, joka on juossut 100 metriä 9,93 ja kiihdytti viime kesänä 10,13:een.

Lähde: Urheiluliitto