Nimi mieleen! Suomalaisnuorukaiselle jo peräti 17:s mestaruus eri ikäluokissa – ”En taaksepäin kauheasti katsellut”

© Kuva: Getty Images

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander voitti 19-vuotiaiden miesten 6 kilometriä ylivoimaisesti Kurikassa käydyissä maastojuoksun SM-kilpailuissa. Mestaruus oli Helanderille eri ikäluokissa joko radalla, maastossa tai maantiellä jo peräti 17:s. Hallimestaruuskilpailuihin hän ei ole kertaakaan osallistunut.

– Pikkaisen oli epävarma olo, kun jalat tuntuivat tahmealta viikon mittaisten ylioppilaskirjoitusten jälkeen. En siksi ollut ihan varma millaista vauhtia pystyn pitämään, mutta tavoite oli juosta mahdollisimman kovaa, Helander sanoi.

– Itse kilpailussa oli kuitenkin yllättävän hyväntuntuinen jalka. Oli hyvä ratakin.

Helanderin voittoaika oli 17.26. Toiseksi sijoittunut Lahden Ahkeran Walte Hautala hävisi hänelle 47 sekuntia ja Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi 57 sekuntia. Kangasniemi on kärkikaksikkoa vuoden nuorempi.

Viimevuotinen 17-vuotiaiden mestari Tuure Haapanen Turun Urheiluliitosta oli neljäs. Nuorten maajoukkuehiihtäjä Alexander Ståhlberg IF VOM:sta erehtyi alkumatkasta Helanderin vauhtiin ja putosi juoksun toisella puolikkaalla toiselta tilalta viidenneksi.

– En taaksepäin kauheasti katsellut, mutta kuulin kuulutuksesta, että Alexander lähti peesiin ekalla kierrokselle, Helander sanoi.

19-vuotiaiden miesten joukkuemestaruuden voitti Joensuun Kataja.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.