Nyrkkeilyn ”Eddie The Eaglen” ura päätökseen – ”Olen Britannian huonoin nyrkkeilijä ja ylpeä siitä”

© Kuva: Getty Images

Nimi Robin Deakin ei ole koskaan komeillut nyrkkeilyn listojen kärjessä tai edes lähellä niitä. Yhdellä listalla ”Rockin” on tehnyt liki lyömättömän ennätyksen. Deakin on 11-vuotisella ammattilaisurallaan otellut 55 ottelua ja hävinnyt niistä 53.

Nyt 33-vuotias Deakin on kuitenkin päättänyt, että turpiin saaminen elannon turvaamiseksi ja lauantaina edessä on ammattilaisuran viimeinen ottelu.

– Minun roolini on ollut mennä sinne ja ottaa selkääni elääkseni. En saavuttanut mitään paitsi menetin muutaman aivosolun ja olin tyhmä p…a, Deakin sanoi SunSportille.

– Kuvaisin itseäni gladiaattoriksi, joka lähtee taistoon olin valmis tai en. Moni ei tee samaa kuin minä. Moniko olisi jättänyt homman jo ensimmäisellä aidalla? Minä kieltäydyin tekemästä niin.

Deakin itse asiassa voitti ensimmäisen ammattilaisottelunsa, mutta joutui odottamaan seuraavaa – ja toistaiseksi viimeistä – voittoaan sen jälkeen yhdeksän vuotta. Itseään legendaarisen ja Suomessakin hyvin muistettavan mäkihyppääjän Eddie Edwardsin mukaan nyrkkeilyn ”Eddie The Eagleksi” kutsuva Deakin valmistautuu nyt viimeiseen taistoonsa.

Tausta on kova. Deakin syntyi molemmat jalat vammautuneina ja hän oli pyörätuolissa kuusivuotiaaksi saakka. Päälle kiusaamista koulukavereiden ja opettajien taholta.

– Aloitin nyrkkeilyn ja sanoin, että minusta tulee ammattilainen, eivätkä he selvästi uskoneet sitä.

– En unelmoinut siitä, että minusta tulisi maailmanmestari. Haaveilin että olisin tuntematon taistelija, joka tiedetään vain siitä mitä olen tehnyt.

Edessä on vielä lauantaina O2 Arenalla ottelu Mark Handleyta vastaan, eikä Deakin suuresti välitä miten ottelussa käy.

– Minut muistetaan Britannian huonoimpana nyrkkeilijänä ja olen siitä ylpeä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.