Suomalaisheittäjän häkellyttävä kilpailukausi päättyi voittoon – Tuloksena kaksi Suomen ennätystä!

© Kuva: Getty Images

Moukarinheittäjä Silja Kososen huikea kilpailukausi päättyi Someron syysheittojen voittoon tuloksella 68,37. Se on sentilleen sama, kuin hänen kuluneen kesän kymmenen parhaan kilpailunsa keskiarvo. Miesten kilpailun voitti 73,70 heittänyt Henri Liipola.

– Aika täydellinen kausi tämä on ollut, kun tuli yli 71 metrin heitto, joka oli yllätys, ja voitot Kalevan kisoista ja Ruotsi-ottelusta. Tosi tyytyväinen olen, Kosonen arvioi.

– Nyt edessä on ylimenokausi ja sen jälkeen aletaan tähdätä eteenpäin. Tokion olympiakisat ovat ensi kesän päätavoite. Sinne olisi huikea päästä. Tietysti tärkeitä ovat myös 19-vuotiaiden MM-kilpailut Nairobissa ja 19-vuotiaiden EM-kilpailut Tallinnassa, jos ne kaikki järjestetään.

Kosonen, 17, häikäisi kauden aikana 19- ja 22-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 71,34 ja erinomaisella heittovarmuudellaan. Hän heitti kesän aikana 76 mitattua kilpailuheittoa, joista reilusti yli puolet, yhteensä 42 heittoa, kantoi yli 66 metriä.

”Juoksulenkille on tehnyt mieli”

Someron Esaa edustava heittäjälahjakkuus uskoo, että valmentaja Jani Pihkasen ei ensi kautta varten tarvitse suuria muutoksia harjoitusohjelmiin tehdä.

– Varmaan aika lailla samanlaisella harjoittelulla mennään. Ehkä ylipainoista moukaria aletaan heittää enemmän, kun nyt painavin moukari oli tuo nelikiloinen. Tehoakin harjoitteluun tullee lisää, Kosonen arvioi.

Nyt Kososella on edessä ylimenokausi, joka sekin sujuu liikunnallisissa merkeissä.

– Juoksulenkille on tehnyt mieli jo pidempään. Niitä teen ja muuta peruskuntotreeniä. Kavereiden kanssa myös pelaillaan pallopelejä ja etsitään uusia frisbeegolf-ratoja, Kosonen sanoi.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.