Kurikassa maastojuoksun SM-kilpailujen nuorten sarjoissa Nathalie Blomqvist oli loistovireessä kantapäävaivan kiusaaman kesän toisessa kilpailustartissaan.

Pedersören Falkenia edustava Blomqvist puolusti viimevuotista 19-vuotiaiden mestaruuttaan menestyksellisesti ja juoksi ylivoimaiseen voittoon ajalla 13.30.

Blomqvistille kilpailu oli kauden toinen, kun koko kesän ratajuoksukausi jäi väliin kantapään faskiittivaivan takia.

– Taktiikkana oli lähteä kovaa ja reitti sopi minulle hyvin, kun se oli aika tasainen. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta kilpailuvauhdista en ollut ihan varma, Juoksussa hyvä fiilis ja meno tuntui hyvältä, Blomqvist sanoi.

Toiseksi juoksi 52 sekuntia hävinneenä Blomqvistia vuoden nuorempi Lauttakylän Lujan Lotta-Maria Maine. Aiemmin tänä vuonna Maine oli 1500 metrilläkin SM-kilpailuiden toinen ja 3000 metrillä kolmas.

Pronssimitalin vei Lahden Ahkeran Pinja Kotinurmi, joka on saavuttanut eri ikäluokissa ja eri matkoilla jo yhteensä 22 henkilökohtaista SM-mitalia. Neljäs oli Porvoon Urheilijoiden Janette Vänttinen, joka vuosi sitten sijoittui 17-vuotiaiden ikäluokassa toiseksi.

Blomqvistin kovaan alkuvauhtiin erehtynyt Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen uupui puolessamatkassa niin, että joutui keskeyttämään.

19-vuotiaiden naisten joukkuemestaruuden voitti Lahden Ahkera. Toinen oli Lauttakylän Luja ja kolmas Lempäälän Kisa.