”Meidät on lukittu sisään” – italialaiset huippu-uimarit juuttuivat tiukkaan karanteeniin Alpeilla

© Kuva: Getty Images

Uinnin huiput kilpailevat parhaillaan Budapestissa ja samaan aikaan tusina italialaisia huippu-uimareita on jumissa Alpeilla koronatapauksen takia. Uimarit ovat täysin suljettuina hotellihuoneisiinsa.

Italialaiset ovat perinteiseen tapaan leireilemässä korkeassa ilmanalassa Livignossa, mutta leiri kääntyi täysin päälaelleen kolmen joukkueenjohtoon kuuluvan henkilön saaneen positiivisen tuloksen koronatestissä. Nyt urheilijat ovat suljettuina omiin hotellihuoneisiinsa, jonne ateriat toimitetaan tarjottimella ja jätetään oven ulkopuolella.

– En tiedä millaista vangeilla on vankiloissa, mutta meidät on lukittu tänne sisään, maailmanmestari Gabriele Detti kuvaili uutistoimisto AP:lle.

Urheilijat ovat saaneet harjoitteluohjeita, mutta huoneessa harjoitusten tekeminen on hyvin rajoitettua ja yhteys valmentajiin on käynyt päinsä vain puhelimitse.

Tilanne Italiassa ei ole helppo. Leiriltä puuttuu muun muassa olympiavoittaja Federica Pellegrini, joka antoi positiivisen näytteen jo aiemmin, mutta todettiin toipuneeksi torstaina.

– Tämä on osa arkea. Niin monet ihmiset ovat saaneet tartunnan ja on oikeastaan yllättävämpää, ellei jollain ole sairastumista ollut, Detti totesi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.