Tero Pitkämäki siirtyy uuteen tehtävään – ”Erilaista kuin huippu-urheilu”

© Kuva: Getty Images

Keihäänheiton lajivalmentajaksi valittu Tero Pitkämäki uskoo, että hyppy menestyneen, tinkimättömästi harjoitelleen huippu-urheilijan nahkoista valmentajaksi ei ole niin suoraviivaista, miltä se kuulostaa.

– Muutos tuntuu pieneltä, mutta se on kuitenkin aika iso. Valmentaminen on erilaista kuin huippu-urheilu. Siinä on otettava asioita laajemmin huomioon. Jokainen urheilija on yksilö. Kaikki ei sovi kaikille. Sellaista mietintää joutuu harrastamaan tosi paljon, Pitkämäki sanoo.

– Huippu-urheilijana minulle oli selvää, mikä on tavoite ja mitä tehdään. Valmentajana sen joutuu jokaisen kohdallaan miettimään erikseen. Haluan myös oppia ja kehittää itseäni koko ajan niin, että käytössä olisi vielä laajempi tietopankki harjoittaa urheilijoita kuin nyt.

Suomen Urheiluliiton (SUL) keihäänheiton toisena lajivalmentajana jatkaa Petteri Piironen. Hänellä on vastuu lajin kokonaisuudesta ja huippukeihäänheitoista. Pitkämäen vastuulla ovat Kuortaneen urheilulukion heittäjät ja nuorten maajoukkue. Pitkämäki osallistuu myös aikuisten leiritoimintaan.

– Kuortaneella työ painottuu urheilulukion heittäjiin. Mutta kun Petteri on välillä leireillä, vedän hänen omien urheilijoidensa harjoituksia. Tämä on joustavaa yhteistyötä, mutta tuollainen yleisrajaus on, että minä olen enemmän nuorten kanssa ja aikuiset ovat Petterin vastuulla, Pitkämäki sanoo.

Lähde: Suomen Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.