Katso video suorituksesta: Suomalainen yleisurheilija ennätykseen ja kärkitulokseen – vieläpä kakkoslajissaan!

© Kuva: Getty Images

Imatran Urheilijoiden Senni Salminen avasi hallikauden väkevästi pituushypyn halliennätyksellään ja kotimaisella kärkituloksella 630. Tulosta säesti tasainen sarja, jonka kaksi seuraavaksi parasta hyppyä kantoivat 628 ja 625.

– Itse ehkä toivoin pidempää. Mutta juoksu kulki tosi hyvin ja se oli ehkä tärkeintä, Salminen sanoi.

Salminen voitti pituushypyn Suomen mestaruuden viime kesänä Turun Kalevan kisoissa komealla ennätyksellään 656. Pituushyppy on Salmisen repertoaarissa kuitenkin sivuroolissa, sillä hän keskittyy kolmiloikkaan.

– Kaikki hypyt tulivat nyt lankulle enemmän loikkamaisesti, mikä sekin on ihan hyvä. Sitähän sitä on treenattu, Salminen analysoi.

Samoin näki Salmisen valmentaja Matti Mononen.

– Se oli sellainen perusavaus hallikaudelle. Itse ajattelin etukäteen, että 630-640 olisi hyvä, koska pituushyppyä ei ole treenattu. Fokus tähän kilpailuun lähti hyvästä juoksusta ja se näytti tulevan hyvin, Mononen kiitteli.

Lisää panostusta huoltavaan harjoitteluun

Salmisen harjoituskausi on sujunut ilman isompia haasteita. Nopeus- ja voimatasot ovat kehittyneet toivotusti eikä harjoitteluun ole tehty suuria muutoksia.

– Aika samanlaisella kaavalla on edetty. Ehkä huoltaviin juttuihin on panostettu vielä entistä enemmän. Varsinkin hyppytreenien jälkeen tehdään paljon jalkateräjumppaa ja aktivointia, Salminen kertoi.

Salminen kimmahteli viime kesänä kolmiloikan ennätyksekseen 14,04. Talven kolmiloikkakilpailut hän avaa Ranskassa, Mondevillessä ensi lauantaina.

– Ranskaa ajatellen oli hyvä saada yksi kilpailu alle, vaikkei se kolmiloikka ollutkaan. 14 metriä alkaa olla sellainen tulos, että se pitäisi aina hypätä, mutta vähintään oma halliennätys (13,83), Salminen kiteytti odotuksistaan kolmiloikan avauskilpailusta.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.