Porvoon Akilles voitti loppiaisena kolmannen kerran peräkkäin jääpallon miesten Suomen Cupin. Porvoossa pelatussa finaalissa Akilles kaatoi Veiterän selvin lukemin 6-1 (2-0).

Cupfinaali oli kaiken kaikkiaan hyvä, vauhdikas ja intensiivinen jääpallopeli. Molemmat joukkueet olivat hyvin latautuneita ja valmiita kovaan kamppailuun.

Akilles sai unelma-alun otteluun kun Denis Sadakov siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon jo 43 sekunnin jälkeen. Vähän ennen puoliaikaa Joakim Nordström viimeisteli kulmalyönnistä taukolukemiksi 2-0.

”Saimme parhaan mahdollisen alun ottelulle, puolustettiin hyvin ja toinen maali oli henkisesti tärkeä”, sanoo Akilleen valmentaja Jari Hyttinen.

”Toinen puoliaika lähti käyntiin Veiterän hallinnalla, mutta me kestimme kaikki rynnistykset ja ensimmäisen vartin jälkeen peli aukesi. Lopussa löysimme paljon tyhjää tilaa ja vastahyökkäysmaaleilla ratkaisimme ottelun”, Hyttinen jatkaa.

Toisella puoliajalla Akilleen maaleista vastasivat hattutempun iskenyt Denis Sadakov sekä kaksi maalia viimeistellyt Rasmus Kettunen. Lisäajalla Antti-Juuso Ropo viimeisteli loppulukemiksi 6-1.

”Harmitti tosi paljon että maalivahti Isak Skogin mahdollisuus nollapeliin meni lisäajalla, mutta kaiken kaikkiaan hyvä peli meiltä”, summaa Jari Hyttinen.

Lappeenrannan Veiterän leirissä mietteet tappiollisen cupfinaalin jälkeen olivat hiukan toisenlaiset.

”Akilles puolusti hyvin ja pääsi yllättämään meidät alussa parilla pitkällä pallolla. Toisen puoliajan alussa saimme hyvän paineen aikaiseksi mutta ei saatu tulosta maalien muodossa” sanoo Veiterän valmentaja Tero Nieminen.

”On tämä tietenkin melko suuri pettymys. Me emme tänään pystyneet puolustamaan ihan niin hyvin kun olimme ennakkoon suunnitelleet”

Akilles-Veiterä 6-1 (2-0)

Maalit: 1 min Denis Sadakov 1-0, 37 min Joakim Nordström (Matti Vainio) 2-0 kl, 74 min Rasmus Kettunen 3-0, 75 min Denis Sadakov (Rasmus Kettunen) 4-0, 83 min Denis Sadakov 5-0, 85 min Rasmus Kettunen (Andreas Flinck) 6-0, 90+1 min Antti-Juuso Ropo (Tero Liimatainen) 6-1 kl.

Tuomari: Antti Malaska, Linjatuomarit: Jarno Eväkoski, Jukka Vauhkonen.

Lähde: Jääpalloliitto