Norjalaisasiantuntija lyttäsi Aleksandr Bolshunovin – esitti teorian venäläistähden kilahtamisen todellisesta syystä

© Kuva: Getty Images

Venäjän Aleksandr Bolshunovin raju purkaus miesten maailmancupin viestin loppusuoralla on puhuttanut paljon myös Norjassa.

Asiantuntija Petter Soleng Skinstad latoi Norjan TV2:n verkkosivuilla rajua tekstiä venäläisen toiminnasta. Hän epäili tietävänsä myös syyn sille, miksi Tour de Skitä dominoineen miehen pakka hajosi täysin.

– Tämä viikonloppu näytti, mitä tapahtuu, kun väsynyt Aleksandr Bolshunov laitetaan paineen alle ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Seurauksena oli yksi rumimmista asioista, jonka olemme nähneet maastohiihdossa. Tämän päivän tapahtumilla pitäisi olla paljon suuremmat seuraukset kuin kisan diskaus, paalutti Skinstad.

– Jos tällä ei ole seurauksia, en ymmärrä mistään mitään. Jelena Välben (Venäjän hiihtipomo) pitää käyttää äidillisiä vaistojaan, jotta hän saa hieman kasvatettua nuorta Bolshunovia, kun taas kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n on annettava tarpeeksi kova rangaistus. Tällaiselle toiminnalle ei ole sijaa maastohiihdossa.

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!