Suomalainen yleisurheilija voitti hallikauden ensimmäisen kilpailunsa – ”Viime kesän varmuus on säilynyt”

© Kuva: Getty Images

Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampela ylitti 420 Kuortaneella sunnuntaina ja voitti hallikauden ensimmäisen kilpailunsa. Lampela päätti kilpailun yrityksiin Kuortaneen hallin ennätyskorkeudesta 431.

– Ihan hyvä aloitus, vaikka itse odotin kilpailulta enemmän. Oli vähän väsynyt fiilis. Jalat eivät toimineet niin hyvin, Lampela kertoi.

Lampelan kolmesta yrityksestä korkeudesta 431 paras oli viimeinen.

– Kolmas hyppy nousi riman päälle, muttei edennyt tarpeeksi ja putosin riman päälle, Lampela totesi.

Lampela on syksyn ja alkutalven harjoitusjakson jäljiltä hyvässä kunnossa. Treenit ovat sujuneet likimain suunnitellusti.

– Joulun aikaan oli pientä ongelmaa polven kanssa. Silloin en pystynyt juoksutreeneissä menemään ihan alkuperäisen harjoitussuunnitelman mukaan, mutta se meni levolla ohi. Nyt olen saanut treenattua pari viikkoa taas aika hyvin, Lampela sanoi.

Lampela: ”Hyppyvarmuus on säilynyt”

Lampela ylitti viime kesänä ulkoradoilla 450 ja oli Kalevan kisoissa toinen. Hallikauden tavoitteena on kilpailla maaliskuisissa Euroopan hallimestaruuskilpailuissa Torunissa. EM-kilpailuiden tulosraja on 461 eli oma ennätys pitäisi taivuttaa uusiksi. Lampela näkee, että siihen on edellytyksiä.

– Paljon tietysti riippuu siitä, miten nyt talvella pääsee kilpailemaan. 16 askele vauhti, johon kesällä vaihdoin, toimi nyt hyvin. Olen saanut tehtyä sillä myös muutamia treenejä, Lampela sanoo.

– Viime kesän hyppyvarmuuskin on säilynyt. Olen treeneissä pystynyt hyppäämään suhteellisen jäykillä seipäillä ja korkeammilla otteilla kuin viime vuonna. Tarkoitus on vaihtaa myös pidempiin seipäisiin. Jos se onnistuu, sieltä on luvassa lisäsenttejä.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.